Bine ați venit la Finance Redefined, doza dvs. săptămânală de informații esențiale despre finanțare descentralizată (DeFi) – un buletin informativ conceput pentru a vă oferi informații semnificative în ultima săptămână.

Săptămâna trecută, ecosistemul DeFi a văzut două exploatări, una după alta, care au dus la pierderi de milioane de dolari. În primul rând, platforma de jetoane de tip cross-bridge Nomad a devenit victima a ceea ce mulți considerau un furt descentralizat, în care aproape 190 de milioane de dolari au fost scurși din portofelele sale.

Ecosistemul Solana a devenit victima unui atac necunoscut pe scară largă care a făcut ca mii de portofele să fie epuizate din toate fondurile. Pe lângă o serie de exploatări, Nansen și-a recunoscut neglijarea față de piața DeFi în timpul boom-ului NFT.

Cele mai bune 100 de jetoane DeFi au înregistrat o acțiune mixtă a prețurilor în ultima săptămână, mulți observând o scădere după unele acțiuni optimiste săptămâna trecută.

Nomad token bridge a epuizat 190 de milioane de dolari în fonduri într-un exploit de securitate

Podul de token Nomad pare să fi experimentat o vulnerabilitate de securitate care a permis hackerilor să scurgă sistematic o parte semnificativă din fondurile podului într-o serie lungă de tranzacții.

Aproape toate 190,7 milioane de dolari în criptomonede au fost scoase de pe pod, cu doar 651,54 dolari rămase în portofel, conform platformei DeFi-tracking DefiLlama. Cu toate acestea, Nomad a sugerat ulterior lui Cointelegraph că unele dintre fonduri au fost retrase de „prietenii pălăriei albe” care au scos fondurile cu intenția de a le proteja.

continua să citești

Portofele înclinate vinovate pentru atacul cu portofel bazat pe Solana

Pe măsură ce praful se așează din haosul ecosistemului Solana (SOL) de ieri, apar date că furnizorul de portofel Slope este în mare măsură responsabil pentru vulnerabilitatea de securitate care a furat cripto-ul de la mii de utilizatori Solana.

Slope este un furnizor de portofel Web3 pentru blockchain-ul Solana layer 1. Prin intermediul contului de Twitter Solana Status, miercuri, Fundația Solana a arătat cu degetul spre Slope, afirmând că „se pare că adresele afectate au fost create, importate sau utilizate la un moment dat în aplicațiile de portofel mobil ale Slope”.

continua să citești

Nansen admite că a neglijat planurile DeFi în timpul nebuniei NFT

CEO-ul și co-fondatorul Alex Svanevik a vorbit recent despre creșterea Nansen, menționând că compania a înregistrat peste 130 de milioane de adrese și a crescut cu 30% în ciuda crizei cripto. Svanevik a atribuit o mare parte din succesul său valorii platformelor blockchain, în special a celor bazate pe Ethereum.

Cointelegraph a contactat Andrew Thurman de la Nansen pentru mai multe informații despre succesul companiei. Thurman, un tehnician de îmbunătățire psihommetrică la Simian, a explicat că, după nebunia de simboluri nonfungibile (NFT), și-au neglijat oarecum planurile DeFi.

continua să citești

Propunerea Fundației Uniswap primește o reacție mixtă pentru o etichetă de preț de 74 de milioane de dolari

Comunitatea Uniswap Labs a început deja să se gândească la o nouă propunere care ar forma o Fundație Uniswap din SUA, dar va costa mai întâi 74 de milioane de dolari.

Propunerea a strâns până acum feedback mixt din partea comunității, mulți lăudând planurile fundației de a sprijini și extinde ecosistemul Uniswap, în timp ce alții se opun la prețul său ridicat.

continua să citești

Prezentare generală a pieței DeFi

Datele analitice arată că valoarea totală blocată a DeFi a înregistrat o creștere de aproape 9 miliarde de dolari față de săptămâna trecută, afișând o valoare de 79,4 miliarde de dolari. Datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView arată că primele 100 de jetoane DeFi după capitalizarea pieței au avut o săptămână mixtă, mai multe jetoane tranzacționându-se în roșu, în timp ce altele au înregistrat câștiguri de două cifre.

Yearn.finance (YFI) a fost cel mai mare câștigător dintre primele 100, înregistrând un câștig de 20% în ultima săptămână, urmat de Lido DAO (LDO) cu un câștig de 16%. Fantom (FTM) a înregistrat o creștere de 10% a prețului, iar PancakeSwap (CAKE) a înregistrat o creștere de 8% pe graficul săptămânal.

Vă mulțumim că ați citit rezumatul celor mai importante dezvoltări DeFi din această săptămână. Alăturați-vă nouă vinerea viitoare pentru mai multe povești, perspective și educație în acest spațiu rapid.