Potrivit unui nou comunicat de presă de miercuri, Société Générale, una dintre cele mai mari bănci de investiții din Europa, a declarat că va fi în expansiune serviciile sale de gestionare a activelor criptomonede prin intermediul filialei sale Security Services. Clienții care sunt administratori de fonduri de active digitale pot alege acum să aibă Société Générale ca custode, evaluator și administrator de răspundere a fondului. Instrumentele sunt concepute pentru a facilita adăugarea de criptomonede în portofoliile investitorilor instituționali.

Cel mai recent client al companiei este Arquant Capital SAS, o companie de administrare a activelor licențiată în Franța cu două produse de active digitale denominate în euro, constând din Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și alte derivate. David Abitbol, ​​​​director Societe Generale Securities Services, a comentat:

„Combinând expertiza în inovare a Societe Generale cu abilitățile tehnice ale Arquant Capital, extindem capacitatea SGSS de a răspunde nevoilor de diversificare ale managerilor de active.”

Între timp, Eron Angjele, CEO al Arquant Capital, a scris:

„Această soluție oferă Arquant Capital o structurare inovatoare care ne permite să ne extindem oferta și să ne concentrăm pe crearea de valoare pentru clienții noștri.”

Société Générale Security Services se numără printre cei mai mari trei custozi europeni și printre primii 10 din lume. Are mai mult de 4,277 trilioane de dolari în active în custodie, oferă servicii de administrator pentru 3.312 fonduri și servicii de evaluare pentru 4.426 de fonduri. De asemenea, are 22 de locații în întreaga lume, cu peste 4.000 de angajați.

În trecut, Société Générale a făcut-o a emis obligațiuni euro pe blockchain-ul Ethereum, precum și a propus să împrumute monede stabile DAI în schimbul jetoanelor de obligațiuni. Firma are, de asemenea, un jeton de securitate pe blockchain-ul Tezos. Este unul dintre giganții financiari care colaborează în prezent cu Banca Centrală Europeană dezvoltarea unui euro digital.