Termenul Web3 este adesea folosit ca abreviere pentru a vorbi despre noua fază a Internetului. Descrie părăsirea erei rețelelor sociale centralizate și a platformelor masive de comerț electronic și ajungerea la o utopie a datelor controlate de utilizator. Web3, într-un sens colocvial, este pur și simplu un termen general de marketing care înseamnă orice cripto-adiacent.

Pentru a oferi claritate asupra acestui subiect, echipa de cercetare a Cointelegraph a publicat un nou raport care detaliază natura actualului Web3. Aceste informații cheie sunt de neprețuit pentru ca investitorii să înțeleagă și să trimită faptele din concepțiile greșite fundamentale.

Web-ul blockchain și web-ul descentralizat

Cointelegraph Research „Web3: Marketing Buzz sau Tech Revolution?” face o distincție clară între „web-ul blockchain”, care este integrarea tehnologiei blockchain în web, și alternativa fără încredere, fără permisiune și descentralizată a internetului, cunoscută sub numele de „web descentralizat”.

Descărcați acest raport gratuit de la Cointelegraph Research Terminal.

Rețeaua blockchain a stimulat creșterea token-ului nefungibil, a organizațiilor autonome descentralizate (DAO) și a ecosistemelor GameFi despre care veteranii criptoversului le vor cunoaște. În mod ideal, acestor ecosisteme le lipsește o autoritate centrală, iar valoarea este derivată din crearea unor active digitale limitate. Raportul dezvăluie cum, folosind tehnologia blockchain, aceste ecosisteme pot fi extinse în lumea reală și pot aduce noi eficiențe industriilor tradiționale.

Web-ul descentralizat încearcă să spargă oligopolul site-urilor web de livrare de conținut în lumea Web2 de astăzi. Acest obiectiv este atins prin construirea unui nou web în jurul principiului descentralizării fără permisiune (toată lumea poate participa) și fără încredere (cod atât de robust încât elimină nevoia de autorități terțe).

Am ajuns? Nu.

Mai este un drum lung de parcurs în ceea ce privește implementarea principiilor idealiste ale descentralizării atât în ​​web-ul blockchain, cât și în cel descentralizat.

Rețeaua blockchain, care este construită pe deasupra infrastructurii actuale de internet, necesită servicii de găzduire pentru a comunica între utilizatori și aplicații. Din păcate, 60% din toate aceste noduri de pe Ethereum sunt găzduite pe Amazon Web Services. Acest lucru oferă unei autorități centralizate puterea de a închide cea mai mare parte a întregului web blockchain. Raportul arată cum chiar și DAO se confruntă cu problema unui grup mic de balene care consolidează puterea de vot alături de implicarea scăzută a utilizatorilor.

Web-ul descentralizat nu este, din păcate, cu mult mai bun, dar există motive de optimism. În prezent, afectat de monopoluri precum Google, Amazon, Meta, Apple, Microsoft și Tencent, există foarte puțină descentralizare atunci când utilizatorii intră online. Cu toate acestea, alternativele care utilizează tehnologii precum tabelele hash distribuite încep să facă posibilă crearea de versiuni descentralizate ale aplicațiilor populare.

Echipa de cercetare Cointelegraph

Departamentul de cercetare al Cointelegraph cuprinde unii dintre cei mai buni talente din industria blockchain. Reunind rigoarea academică și filtrarea prin experiența practică acumulată cu greu, cercetătorii echipei se angajează să furnizeze cel mai precis și mai perspicace conținut disponibil pe piață.

Demelza Hays, Ph.D., este director de cercetare la Cointelegraph. Hays a adunat o echipă de experți în domeniu din toate domeniile finanțelor, economiei și tehnologiei pentru a aduce pe piață sursa principală de rapoarte din industrie și analize perspicace. Echipa folosește API-uri dintr-o varietate de surse pentru a oferi informații și analize precise și utile.

Opiniile exprimate în acest articol au doar scop informativ general și nu au scopul de a oferi sfaturi sau recomandări specifice pentru orice persoană sau cu privire la un anumit produs de investiții sau titlu.

Source link