Bursa de criptomonede australiană Digital Surge pare să fi evitat colapsul, în ciuda faptului că are milioane de dolari în active digitale legate de schimbul de criptomonede FTX, aflat în faliment.

Pe 24 ianuarie, ora locală, creditorii Digital Surge au aprobat un plan de salvare pe cinci ani, care urmărește să ramburseze în cele din urmă cei 22.545 de clienți care aveau activele digitale de pe platformă înghețate din 16 noiembrie, permițând în același timp schimbului să continue să funcționeze.

Planul de salvare a fost prezentat pentru prima dată clienților de către directorii burselor prin e-mail pe 8 decembrie, în aceeași zi în care compania a intrat în administrare.

Conform „Company Deed Agreement”, schimbul de criptomonede australian va primi un împrumut de 884.543 USD (1,25 milioane USD) de la o companie parteneră, Digico, permițând schimbului să continue și să funcționeze.

Într-o declarație, administratorii KordaMentha au declarat că creditorii vor fi plătiți în următorii cinci ani din profitul net trimestrial al bursei.

„Clienții vor fi rambursați în criptomonedă și monedă fiat, în funcție de compoziția activelor creanțelor lor individuale”, a spus KordaMentha, conform la un raport din 24 ianuarie de la Business News Australia.

Cointelegraph a contactat Digital Surge, care a confirmat că o rezoluție a fost votată în favoarea salvarii la a doua adunare a creditorilor din 24 ianuarie.

„Așteptăm cu nerăbdare ca toți clienții să comunice în continuare pe măsură ce procesul de administrare cu KordaMentha progresează”, a adăugat el.

Bursa de criptomonede din Brisbane funcționa din 2017, dar a devenit una dintre victimele prăbușirii FTX din noiembrie, înghețând retragerile și depozitele la doar câteva zile după ce FTX a depus faliment și FTX Australia a fost concediată.

La acea vreme, Digital Surge a explicat că aveau „o expunere limitată la FTX” și că ar face upgrade clienților în decurs de două săptămâni, deși ulterior s-a dezvăluit că este în jur de 23,4 milioane de dolari, potrivit administratorului Digital Surge, KordaMentha. .

Legate de: „Vor fi mult mai multe zerouri”: Kevin O’Leary despre accidente de tip FTX care urmează

Bursa a fost una dintre puținele firme cripto care a format un plan solid pentru a reporni operațiunile și a evita lichidarea, în ciuda expunerii considerabile la FTX.

Din noiembrie, mai multe firme de criptomonede, inclusiv firmele de creditare a criptomonedelor BlockFi și Genesis, au solicitat protecție în caz de faliment în conformitate cu Capitolul 11, ca urmare a expunerii la efectele FTX și la turbulențele pieței.