Pe măsură ce criza Ethereum se apropie, mulți speculează cu privire la efectele sale economice. Pentru a oferi mai multe informații celor care anticipează actualizarea majoră, Lex Sokolin, economist șef la ConsenSys, a împărtășit cunoștințele sale într-un interviu cu Cointelegraph.

Expertul a discutat despre efectul Emerge asupra utilizatorilor, dezvoltatorilor și întreprinderilor. În plus, Sokolin a lămurit și unele concepții greșite despre fuziune și a explicat modul în care noua dezvoltare poate avea un impact asupra prețului Ether (ETH).

La nivel de utilizator, economistul a spus că utilizatorul obișnuit va putea folosi lanțul așa cum o face în mod normal, dar un impact semnificativ pentru utilizatori după fuziune are o modalitate mai puțin riscantă de a miza ETH. El a explicat că:

„În acest moment, miza pe lanțul farului presupune riscul ca Fuziunea să nu se întâmple. Dar odată ce o face, miza este mai accesibilă și are mai puțin risc tehnic.”

În ceea ce privește efectele asupra companiilor și dezvoltatorilor, expertul a împărtășit că Fusion poate standardiza rata dobânzii noționale pentru întreg spațiul Web3 prin randamentul ETH. Acest lucru ar putea elimina nevoia de proiecte de inginerie financiară speculativă, potrivit Sokolin.

„Sperăm că riscurile de proiect și oportunitățile de afaceri pot fi evaluate prin simpla miză ETH pe o bază ajustată la risc”.

Acest lucru poate avea un impact semnificativ și asupra spațiului financiar descentralizat (DeFi), deoarece produsele trebuie să concureze cu randamentele oferite de protocolul de bază. „Acesta, la rândul său, ar trebui să maturizeze piața și să creeze costuri de oportunitate pentru investitorii care caută randament în locuri cu prea mult risc”, a adăugat el.

Întrebat despre așteptările și concepțiile greșite ale oamenilor cu privire la fuziune, expertul a subliniat că aceasta nu va reduce încă tarifele la gaze și nici nu va rezolva debitul masiv. Cu toate acestea, fuziunea pune bazele acestor lucruri în viitor. În continuare, Sokolin a menționat că Merge va elimina una dintre cele mai nedorite narațiuni pentru Web3, care este problema impactului ESG.

Legate de: Coinbase va „întrerupe scurt” depozitele și retragerile de jetoane ETH și ERC-20 în timpul fuziunii Ethereum

În ceea ce privește efectele Fuziunii asupra prețului Etherului, economistul consideră că toate evoluțiile tehnice vor afecta valoarea ETH într-un fel. Potrivit Sokolin, schimbările criptoeconomice din cadrul protocolului au în mod natural implicații asupra ofertei și valorii activului. „Cu toate acestea, rămâne de văzut cum ajunge piața să stabilească prețuri în raport cu evenimentele macroeconomice mai largi”, a adăugat el.