Inamicul public numărul unu, Sam Bankman-Fried, a ratat un termen crucial pentru a-și confirma apariția la o viitoare audiere a Comitetului Senatului.

Fostul CEO FTX a ratat termenul limită de joi, ora 17:00 ET, 8 decembrie, pentru a răspunde la o solicitare a Comitetului Bancar al Senatului de a depune mărturie la ședința comisiei din 14 decembrie. Acest lucru a deschis posibilitatea unei citații în Congres.

Pe 8 decembrie, președintele Comisiei pentru afaceri bancare, locuințe și urbane din Senat, Sherrod Brown, și membrul de rang al comisiei, senatorul Pat Toomey, au lansat un afirmație la cerere

„Prăbușirea FTX a cauzat daune financiare reale consumatorilor, iar efectele s-au extins și în alte părți ale industriei cripto. Poporul american are nevoie de răspunsuri despre comportamentul greșit al lui Sam Bankman-Fried pe FTX”, au declarat ei înainte de a adăuga:

„Comitetul a cerut să depună mărturie la următoarea audiere despre prăbușirea FTX și va lua în considerare măsuri suplimentare dacă nu se conformează.”

Potrivit comitetului oficial site-ul webaudierea intitulată „Crypto Crash: Why the FTX Bubble Burst and Harm to Consumers” va fi difuzată online pe 14 decembrie.

Până acum, doi martori au fost confirmați să participe la audiere, inclusiv profesorul de drept de la Universitatea Americană din Washington, Hilary J. Allen, și actorul și autorul Ben McKenzie Schenkkan.

Profesorul Allen este un cadru universitar ale cărui cercetări se concentrează asupra impactului noilor tehnologii financiare asupra stabilității sistemului financiar. Ben McKenzie este un actor anti-cripto devenit comentator care a jucat rolul unui adolescent cu probleme într-un serial TV american numit „The OC”.

Fondatorul Messari, Ryan Selkis, a comentat despre inutilitatea selectării martorilor:

Între timp, Cointelegraph a contactat Ben McKenzie pentru comentarii.

Legate de: Autoritățile din Texas doresc ca Sam Bankman-Fried să participe la audierea din februarie

Pe lângă audierea din 14 decembrie a Comitetului bancar al Senatului, Bankman-Fried a mai fost rugat să participe la o audiere separată numită „Investigarea colapsului FTX” pe 13 decembrie cu Comitetul pentru Servicii Financiare a Camerei din SUA.

Bankman-Fried a fost rugat pentru prima dată să participe la audiere printr-o postare pe Twitter a congresmanei Maxine Waters, dar se pare că a refuzat invitația pe 5 decembrie, spunând că nu este sigur ce se va întâmpla până la data audierii. se întâmplă, el va depune mărturie.”

Waters a răspuns pe 8 decembrie spunând că o citație este „cu siguranță pe masă” în cazul în care Bankman-Fried nu depune mărturie în mod voluntar la audiere.

Prăbușirea imperiului FTX al SBF a declanșat un tsunami de reacții din partea legislatorilor și autorităților de reglementare din SUA, care amenință că vor îneca industria în curs de dezvoltare a cripto-activelor.