Fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, l-a angajat pe Mark Cohen, un fost procuror federal, pentru a-i acționa ca avocat al apărării.

Potrivit unui raport din 6 decembrie de la Reuters, purtătorul de cuvânt al Bankman-Fried, Mark Botnick spus Fostul director executiv al FTX l-a reținut pe Cohen pe fondul unei serii de litigii civile ale investitorilor în schimbul de criptomonede și investigații ale legiuitorilor și autorităților de reglementare din Statele Unite. Cohen, co-fondatorul firmei de avocatură Cohen & Gresser, a fost un fost avocat asistent al SUA pentru trafic sexual și acuzații conexe.

Parlamentarii Senatului și Camerei SUA au anunțat audieri separate pentru a investiga colapsul FTX și impactul potențial asupra investitorilor și a piețelor tradiționale. Conducerea Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei i-a cerut lui Bankman-Fried să vorbească la o audiere despre FTX pe 13 decembrie, dar fostul CEO a sugerat că va depune mărturie doar după ce „a aflat și a analizat ceea ce s-a întâmplat”. Nu este clar dacă va vorbi în persoană sau de la distanță din Bahamas.

FTX Group a depus faliment în capitolul 11 ​​în districtul Delaware pe 11 noiembrie, în urma unei „crize de lichiditate” raportate în care compania a pretins miliarde de pârghii, împiedicând-o să îndeplinească cerințele de retragere a utilizatorilor. Dosarele instanței de faliment au sugerat că FTX ar putea fi răspunzătoare față de peste 1 milion de creditori.

Legate de: Autoritățile din Texas doresc ca Sam Bankman-Fried să participe la audierea din februarie

Bankman-Fried a fost prezentat în diverse instituții de presă și a vorbit cu reporterii de multe ori după prăbușirea FTX, în ciuda criticilor din partea multora din spațiul cripto. Fostul CEO FTX și-a cerut scuze în mod repetat pentru rolul său în căderea bursei și a spus că plănuiește să „compenseze” membrii echipei afectați, dar nu a oferit un plan concret pentru a face investitorii întregi. John Ray a devenit CEO-ul bursei în noiembrie.