Deponenții Celsius ar trebui să fie atenți la escrocherii de tip phishing, după ce compania a dezvăluit că unele dintre datele clienților săi au fost scurse de o încălcare a datelor terță parte.

Pe 26 iulie, Celsius a trimis un e-mail clienților săi informându-i că un angajat de la unul dintre furnizorii săi de gestionare a datelor și de mesagerie a divulgat o listă cu e-mailurile lor.

Potrivit lui Celsius, încălcarea a venit de la un inginer de la platforma de mesagerie Customer.io care a scurs datele unei terțe părți rău intenționate.

„Recent, furnizorul nostru Customer.io ne-a informat că unul dintre angajații lor a accesat o listă de adrese de e-mail ale clienților Celsius”, a spus Celsius în e-mailul adresat clienților. Încălcarea datelor face parte din același raid care a scurs adresele de e-mail ale clienților OpenSea în iunie.

Cu toate acestea, Celsius a minimizat incidentul, afirmând că „nu a prezentat niciun risc mare pentru clienții noștri”, adăugând că aceștia au vrut doar ca utilizatorii să „fie conștienți”.

Pe 7 iulie, Customer.io a scris pe blog Poștă că „știm că acesta a fost rezultatul acțiunilor deliberate ale unui inginer senior care a avut un nivel adecvat de acces pentru a-și îndeplini sarcinile și a furnizat aceste adrese de e-mail actorului rău”. De atunci, angajatul a fost concediat.

Numărul de e-mailuri scurse și platforma către care au fost scurse nu au fost dezvăluite.

Cu toate acestea, comunitatea cripto a început să avertizeze utilizatorii Celsius cu privire la atacurile de tip phishing care de obicei urmează o încălcare a datelor prin e-mail.

Phishingul este o formă de inginerie socială în care e-mailurile direcționate sunt trimise pentru a atrage victimele să dezvăluie mai multe date personale sau să facă clic pe linkuri către site-uri web rău intenționate care instalează programe malware pentru a fura sau a extrage criptografii.

O încălcare similară a datelor în aprilie 2021 a văzut clienții Celsius vizați de un site web fraudulos care pretindea a fi platforma oficială Celsius. Unii au primit SMS-uri și e-mailuri prin care le cereau să dezvăluie informații personale și propoziții de deschidere.

La acea vreme, compania raportat că hackerii au obținut acces la un sistem de distribuție de e-mail terță parte pe care îl folosește.

Legate de: Încălcarea serverului de e-mail îi vede pe celsiani vizați pentru atacuri de tip phishing

Poate cea mai faimoasă încălcare a datelor cripto a fost cea a furnizorului de portofel hardware Ledger, ale cărui servere au fost sparte în 2020. Cu toate acestea, dezvăluirea detaliilor personale ale mii de clienți pe Internet a dus la pierderi nespuse și chiar amenințări fizice pentru multe victime. Cu toate acestea, compania a refuzat să le despăgubească.

E-mail Celsius către clienți pe 26 iulie.