Abordarea înghețată a guvernului SUA în ceea ce privește reglementarea criptomonedei ar putea vedea în cele din urmă mutarea „centrului de greutate” al industriei în Hong Kong, spune Ambre Soubiran, directorul executiv al pieței de criptomonede instituționale Kaiko, furnizor de date, din Paris.

Statele Unite au fost în fruntea sectorului cripto de ceva timp, cu toate acestea, cu guvernul aparent adoptând o abordare de reglementare prin aplicare, unii simt din ce în ce mai mult că un număr semnificativ de companii, dezvoltatori și investitori se vor aduna în curând. spre alte locuri. pentru a lucra în medii mai prietenoase.

Vorbind pentru Wall Street Journal pe 1 aprilie, Soubiran El a sugerat că recenta represiune a criptomonedei din SUA va ajuta, din neatenție, Hong Kong-ul în scopul său de a deveni un centru important de criptomonede:

„Statele Unite sunt mai stricte ca niciodată în ceea ce privește criptomoneda în aceste zile, iar Hong Kong-ul reglementează într-un mod mai favorabil… în mod clar, va muta centrul de greutate al tranzacționării criptomonedei și al investițiilor mai mult spre Hong Kong.”

„Vrem să fim acolo unde sunt clienții noștri”, a adăugat el.

În timp ce guvernul SUA a devenit din ce în ce mai agresiv față de cripto de la prăbușirea FTX în noiembrie, senatori precum Elizabeth Warren chiar și recent declarând că construiesc o „armată anti-cripto”, Hong Kong a făcut presiuni în cealaltă direcție.

Guvernul din Hong Kong a conturat inițial planuri în ianuarie de a deveni un hub prin implementarea unei reglementări progresive pentru a sprijini companiile cripto și fintech de înaltă calitate până în 2023.

În timp ce regulamentul nu a fost încă rezolvat pe deplin, Comisia pentru Valori Mobiliare și Viitoare din Hong Kong (SFA) a propus un regim de licențiere criptografică pe 20 februarie, concentrat pe asigurarea protecției consumatorilor fără a înăbuși inovația.

Până acum, peste 80 de companii legate de active virtuale și-au exprimat interesul pentru a-și înființa un magazin acolo, potrivit unui discurs din 20 martie al secretarului de Trezorerie și Servicii Financiare din Hong Kong, Christian Hu.

El a menționat, de asemenea, că 23 de companii cripto în special au indicat deja că „planifică să-și stabilească prezența”.

Adăugând la pozitivitatea care reiese din regiunea administrativă specială a Chinei, Bloomberg a raportat pe 28 martie că Autoritatea Monetară din Hong Kong și SFA sunt pregătite să tine o întâlnire comună pe 28 aprilie pentru a ajuta companiile cripto să înființeze asociații bancare naționale.

Băncile chineze precum Shanghai Pudong Development Bank, Bank of Communications Co. și Bank of China Ltd. au început să ofere servicii bancare companiilor cripto din Hong Kong sau s-au consultat cu companiile cripto.

Legate de: Fondul Hong Kong plănuiește să strângă 100 de milioane de dolari pentru investiții în criptomonede

Se vor ridica și ei dezvăluit la mijlocul lunii martie, Kaiko însuși caută să mute sediul unității sale din Asia-Pacific din Singapore în Hong Kong, ca răspuns la atitudinea cripto-friendly a țării.

„Ceea ce vedem este un sprijin clar pentru mai multă claritate asupra cadrului de reglementare din Hong Kong”, a spus el pentru Bloomberg într-un interviu, adăugând că „pe măsură ce vedem atractivitatea sporită a Hong Kong-ului în regiune, ne mutăm”.

Legate de: Asia Express: SUA și China încearcă să distrugă Binance, cererea de mită a SBF de 40 de milioane de dolari