Madison Cawthorn, reprezentanta în deplasare a Camerei Statelor Unite ale Americii a fost amendată cu peste 15.000 de dolari de către Comisia de etică a Camerei pentru promovarea unei criptomonede în care a avut o investiție nedezvăluită.

A raport publicat de Comitet pe 6 decembrie, după ce o investigație de șapte luni a constatat că Cawthorn „a promovat necorespunzător o criptomonedă în care avea un interes financiar”, încălcând regulile privind conflictul de interese.

Comentariul promoțional „direct și fără echivoc” al lui Cawthorn pe rețelele de socializare a urmat unei achiziții nedezvăluite de către Reprezentant a 150.000 USD din token în decembrie 2021.

A promovat simbolul pe bază de Ethereum Let’s Go Brandon (LETSGO), denumit după o expresie și meme folosite ca substitut pentru expresia „F — Joe Biden”, după ce Cawthorn a reușit să asigure achiziția a aproximativ 180 de miliarde LETSGO jetoane „în condiții mai favorabile decât cele disponibile publicului larg”.

Suma de 150.000 de dolari pe care Cawthorn a plătit-o unei persoane neidentificate implicată cu simbolul l-a făcut să primească 180 de miliarde de LETSGO, care se tranzacționa la o valoare medie de aproximativ 164.200 de dolari la acea vreme. Cawthorn nu a plătit nicio taxă de tranzacție.

Diferența de 14.237 USD dintre suma plătită de Cawthorn și valoarea medie a jetoanelor în momentul în care le-a primit a fost considerată un „cadou” de către Comitetul, care a recomandat ca Cawthorn să returneze suma „la o organizație de caritate adecvată”.

După ce a cumpărat jetoanele pe 21 decembrie 2021, Cawthorn a vândut „aproape toate” în trei loturi, rezultând o pierdere totală la sfârșitul lunii ianuarie 2022 de aproape 7.500 USD.

Comitetul „nu a ajuns la un consens” cu privire la dacă Cawthorn intenționează să „benefice personal de pe urma activităților sale promoționale” și a găsit „dovezi suficiente” că Cawthorn a folosit informații non-publice pentru a-și cronometra tranzacțiile.

„De asemenea, Cawthorn nu a reușit să depună rapoarte în timp util către Casa care dezvăluie tranzacțiile sale legate de criptomonede”, se spune în raport. Cu toate acestea, deoarece cerințele privind dezvăluirile de criptomonede „sunt relativ noi” conform raportului, Comitetul a constatat că Cawthorn „cu bună știință sau deliberat” nu a dezvăluit, deoarece a fost „informat greșit despre cerințe”.

Reprezentantului care iese va trebui, de asemenea, să trimită un raport de tranzacție care să detalieze cumpărarea și vânzarea jetoanelor și să plătească o taxă de întârziere de plată de 1.000 USD împreună cu donația lor caritabilă de peste 14.000 USD.

Legate de: Criptomoneda a devenit un loc de joacă pentru escroci

Cawthorn a dezvăluit că deține în continuare peste 15,3 miliarde LETSGO, care în prezent valorează mai puțin de 25,50 USD conform Coingecko. date.

Reprezentantul își va părăsi mandatul în ianuarie 2023, după ce a servit un an pentru districtul 11 ​​al Congresului din Carolina de Nord, fiind învins la primarul Partidului Republican din mai de către senatorul din Carolina de Nord, Chuck Edwards.