Bursa de Valori din Moscova (MOEX) elaborează un proiect de lege care să permită tranzacționarea cu active financiare digitale (DFA) și valori mobiliare pe baza acestora, potrivit unui raport din presa rusă. Bursa elaborează proiectul de lege în numele Băncii Centrale a Rusiei, care nu are puterea de a introduce legislație, ziarul Vedomosți. raportat Joi.

Vorbind la o conferință bancară, președintele consiliului de supraveghere al MOEX, Serghei Șvetsov, a spus că proiectul de lege aflat în curs de pregătire prevede tranzacționarea certificatelor DFA și DFA ca și valori mobiliare. „Bursa și filialele sale se vor aplica autorității de reglementare și sper că vor primi statutul de operatori de schimb” pentru tranzacționarea pe DFA, a spus Shvetsov. El a adăugat:

„Vrem ca piața să facă propria alegere între contabilitatea blockchain și contabilitatea escrow, iar dacă legea va fi adoptată, depozitarii ruși vor putea deține DFA în conturile lor blockchain; de îndată ce clientul are nevoie de activul de bază, o va face. răscumpărați certificatul și primiți activul în contul dvs. pe blockchain.”

Nefamiliaritatea este un impediment pentru tehnologia registrului distribuit în Rusia, potrivit lui Shvetsov. „Când nu știi pe cine să suni și pe cine să dai în judecată, mulți oameni nu vor să participe”, a spus el, dar „este o foaie albă de hârtie pe care putem desena orice vrem, în funcție de nevoile economiei”. și investitori.”

În legătură cu: Dezavantajele centralizării: Bursa de Valori din Moscova rămâne offline pe fondul războiului ruso-ucrainean în curs

Shvetsov a spus că proiectul de lege este în prezent în curs de revizuire de către Banca Centrală a Rusiei. Președintele comitetului de finanțe al Dumei de stat și șeful Asociației Bancare Ruse, Anatoly Aksakov, a sugerat în iulie ca MOEX să devină o bursă de criptomonede, urmând exemplele Bursei de Valori din Toronto și ale Deutsche Boerse.

Un purtător de cuvânt al MOEX spus în august, bursa se așteaptă să i se permită să tranzacționeze DFA. „Este în interesul clienților noștri”, a declarat Artem Zheleznov, Chief Strategy Officer al MOEX International.