Potrivit publicației locale de știri Infomax, procurorii sud-coreeni necesar un mandat de arestare pe 25 ianuarie pentru Kang Jong-Hyun, președinte și proprietar al schimbului de criptomonede Bithumb. Kang este căutat pentru acuzații de delapidare legate de activitățile sale la bursă.

În aceeași zi, A doua Divizie de Investigații Financiare a Procuraturii Districtului de Sud din Seul i-a condamnat pe Kang și doi directori Bithumb pentru acuzații de delapidare și încălcare a încrederii în temeiul Legii pedepselor agravate pentru infracțiuni economice specifice. Directorii au fost, de asemenea, acuzați de efectuarea de tranzacții ilegale frauduloase în temeiul Legii piețelor de capital.

Una dintre puținele fotografii publice ale lui Kang Jong-Hyun. Sursa: Korea Post English

Cointelegraph a raportat anterior pe 10 ianuarie că Bithumb a fost plasat sub o „investigație fiscală specială” de către Serviciul Național de Taxe al țării. Concomitent cu incidentul, Kang este investigat pentru rolul său în presupusa manipulare a prețurilor acțiunilor filialelor Bithumb, Inbiogen și Bucket Studio, prin emiterea de obligațiuni convertibile. Seer este în prezent cel mai mare acționar al Bithumb, cu un pachet de 34,2%.

La 30 decembrie 2022, cel mai mare acționar al lui Bithumb era Park Mo găsit mort în fața propriei sale case în urma investigațiilor asupra presupusului său rol în delapidarea de la companii legate de Bithumb. Se bănuiește că Mo s-ar fi putut lua viața din cauza naturii acuzațiilor penale aduse împotriva lui.

Ulterior dezvoltării, Lee Jung-Hoon, fostul președinte al Bithumb, a fost găsit nevinovat. a unei acuzații de fraudă de 70 de milioane de dolari cu privire la activitățile sale pe Bithumb. Bursa este una dintre cele mai mari din Coreea de Sud, cu un volum comercial de 467 milioane USD în 24 de ore.