Conform raportului publicat Potrivit publicației locale de presă Sina News, pe 28 decembrie, China va lansa prima sa platformă reglementată pentru tranzacționarea cu jetoane nefungibile (NFT) la 1 ianuarie 2023. Entitatea, care acționează ca o piață secundară pentru schimbul NFT, a fost creată de Bursa de tehnologie chinezească deținută de stat, Art Exhibitions China deținută de stat și Huban Digital Copyrights Ltd, o entitate corporativă privată.

Pe lângă NFT, platforma va facilita și tranzacționarea cu drepturi de autor aferente activelor digitale. Proiectul de lege vizează „reglementarea și prevenirea speculațiilor excesive pe piețele secundare”. [NFT] piețe”, potrivit unei persoane familiarizate cu problema. Într-un interviu, Yu Jianing, un expert de top în dezvoltarea activelor digitale și metaverse în China, a comentat:

„În ceea ce privește supravegherea și reglementarea industriei, activele digitale reprezintă o nouă formă de comerț și mai rămân multe de rafinat în ceea ce privește legile, reglementările și politicile de supraveghere. Prin urmare, există o mare incertitudine. Platformele au o responsabilitate clară în listarea și tranzacționarea activelor digitale. În raport cu drepturile de proprietate intelectuală și drepturile de autor digitale, activele digitale se confruntă cu un risc mai mare de robustețe a reglementărilor.”

Curtea de Internet din Hangzhou, specializată în litigiile juridice legate de internet din China, a decis anterior pe 29 noiembrie că NFT-urile sunt proprietăți virtuale protejate de lege și că „au caracteristicile obiectului drepturilor de proprietate, cum ar fi valoarea, deficitul, controlabilitatea și comercializarea”. Schimburile de criptomonede au fost interzise în China din 2021, deși deținerea de criptomonede este recunoscută drept proprietate virtuală protejată de lege.