Prețul Bitcoin (BTC) a scăzut cu 3,6%, până la 26.900 USD, după ce Binance și CEO-ul Changpeng „CZ” Zhao au fost dați în judecată de către Comisia de tranzacționare a mărfurilor futures (CFTC) din Statele Unite pe 27 august. Până în prezent, Binance a fost investigat de CFTC, de Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA, de Serviciul Fiscal Intern și de procurorii federali.

Corectarea prețului Bitcoin ar fi putut fi limitată din cauza vânzării cu succes a activelor băncii din Silicon Valley către First Citizens BancShares la o reducere de 16,5 miliarde de dolari, care a primit o linie de credit extraordinară de la Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) pentru a compensa eventualele pierderi viitoare.

Prețurile petrolului au crescut, de asemenea, cu 5% pe 27 martie, după ce președintele rus Vladimir Putin a escaladat tensiunile geopolitice în Europa. Potrivit Yahoo! Finance, Rusia intenționează să staționeze arme nucleare tactice în Belarus, într-o mișcare menită să intimida ţări opuse pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Tensiuni suplimentare în industria cripto a apărut după ce un judecător federal din SUA a decis să oprească temporar vânzarea propusă de Voyager Digital către Binance.US. pe 27 martie. Judecătoarea Jennifer Rearden de la Tribunalul Districtual din New York a admis cererea de ședere de urgență.

Să examinăm valorile derivatelor Bitcoin pentru a determina poziția actuală pe piață a comercianților profesioniști.

Contractele futures Bitcoin nu arată niciun impact din cazul CFTC-Binance

Contractele futures trimestriale Bitcoin sunt populare printre balenele și birourile de arbitraj, de obicei tranzacționând cu o ușoară primă față de piețele spot, ceea ce indică faptul că vânzătorii cer mai mulți bani pentru a întârzia decontarea pentru o perioadă mai lungă.

Drept urmare, contractele futures pe piețele sănătoase ar trebui să se tranzacționeze la o primă anuală de 5-10%, o situație cunoscută sub numele de contango, care nu este unică pentru piețele cripto.

Primă anualizată pentru contracte futures Bitcoin pe 2 luni. Sursa: Laevitas.ch

Știrile Binance nu au avut niciun efect asupra primei futures Bitcoin, în ciuda faptului că bursa deține 33% din dobânda deschisă de 11,2 miliarde de dolari. Prima pentru contractul pe 2 luni este de 3,5%, ceea ce este sub pragul neutru de 5%. Dacă ar fi existat vreo vânzare de panică folosind contracte futures cu efect de levier, indicatorul s-ar fi mutat rapid la 0 sau chiar negativ.

Absența cererii de leraged longs nu implică neapărat o scădere a prețului. Drept urmare, comercianții ar trebui să cerceteze piețele de opțiuni Bitcoin pentru a afla cum prețul balenelor și creatorii de piață probabilitatea viitoarelor mișcări ale prețurilor.

Comercianții de opțiuni Bitcoin rămân ușor optimiști

Prejudiciul delta de 25% este un semn indicator care arată când creatorii de piață și birourile de arbitraj supraîncărcă pentru protecție în sens invers sau negativ. Pe piețele ursoaice, investitorii de opțiuni oferă șanse mai mari de dump de preț, împingând indicatorul de părtinire peste 8%. Pe de altă parte, piețele bull tind să conducă metricul de părtinire sub -8%, ceea ce înseamnă că opțiunile put urs sunt mai puțin solicitate.

Opțiuni de 60 de zile Bitcoin 25% delta: Sursa: Laevitas

Rata de părtinire de 25% se află la -5, indicând faptul că ofertele de protecție sunt tranzacționate cu o ușoară reducere, confirmând irelevanța știrilor Binance. Mai important, acțiunea CFTC nu a avut nici un efect asupra părtinirii de 25%, astfel încât balenele și piețele nu stabilesc prețuri pentru nicio modificare semnificativă în structura pieței.

Legate de: Prețul Bitcoin va atinge acest nivel cheie înainte de 30.000 USD, spune sondajul

Ceea ce nu te omoara te face mai puternic

Faptul că indicatorii derivatelor au fost cu greu afectați ar putea fi „erori la distanță” efect, deoarece analiticii și experții evaluează șansele ca Binance și CZ să primească o amendă de peste un milion de dolari și unele ajustări ale comportamentului.

Acest tip de distorsiune psihologică a fost observat pentru prima dată la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când supraviețuitorii care nu s-au confruntat cu o pierdere iminentă au devenit și mai în siguranță și mai puțin probabil să se simtă traumatizați.

Pare puțin probabil ca piața să prezinte un preț suplimentar pentru o volatilitate extremă până când acele balene și birourile de arbitraj se vor confrunta cu o corecție a prețului de peste 3,5%.