Maxine Waters, președintele Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei SUA, l-a criticat pe fostul director general al FTX, Sam Bankman-Fried, pentru că a anunțat pe rețelele de socializare că intenționează să depună mărturie după ce „a aflat și a analizat ce s-a întâmplat” în schimb.

Într-un fir de Twitter din 5 decembrie, Waters mentionate mai sus Numeroasele interviuri ale lui Bankman-Fried cu mass-media după falimentul FTX ca dovadă că informațiile sale au fost „suficiente pentru a depune mărturie” în fața comitetului. Waters va prezida o audiere care investighează prăbușirea FTX din 13 decembrie, la care liderii comitetului au spus că se așteptau să apară Bankman-Fried și alții asociați cu evenimentele din jurul prăbușirii bursei.

„Prăbușirea FTX a rănit mai mult de un milion de oameni”, a spus Waters, într-o declarație pentru Bankman-Fried. „Mărturia lui nu ar fi semnificativă doar pentru membrii Congresului, dar este și esențială pentru poporul american. Este imperativ să participați la audierea noastră din 13 și suntem dispuși să programăm audieri în continuare dacă există mai multe informații de împărtășit ulterior.”

Bankman-Fried nu a vorbit direct cu parlamentarii americani după depunerea de faliment a FTX din 11 noiembrie, dar a participat la multe interviuri media și a postat pe Twitter despre evenimentele din jurul prăbușirii bursei. Mulți pe rețelele de socializare au sugerat că este puțin probabil ca fostul director executiv al FTX să depună mărturie, având în vedere că ar fi sub jurământ, iar declarațiile sale ar putea fi folosite pentru a stabili o posibilă intenție de a frauda investitorii.

Membrul de clasament al comitetului, Patrick McHenry, care împreună cu Waters a cerut ca Bankman-Fried să apară în fața Congresului pe 2 decembrie, nu s-a opus răspunsului pe Twitter al fostului CEO FTX în momentul presării. Nu este clar dacă parlamentarii americani au vrut ca Bankman-Fried să apară personal sau de la distanță din Bahamas, unde se afla ea la momentul publicării.

Legate de: Comunitatea criptografică derută de SBF care dictează termenii în audierea Congresului

Comisia pentru Agricultură din Senatul SUA a organizat o audiere similară pentru a analiza căderea FTX pe 1 decembrie. Președintele Comisiei de tranzacționare a mărfurilor futures, Rostin Behnam, a fost singurul martor în fața comitetului, pe care l-a informat despre lacunele din legislație care ar fi putut fi rezolvate. reduce impactul asupra utilizatorilor FTX.