Polkadot, un protocol care conectează blockchain-urile, are Anunțat cea mai recentă inițiativă a acestora de a-și ajuta ecosistemul să combată înșelătoriile.

Potrivit companiei, bazarea pe oamenii conștienți de securitate din comunitatea sa pentru a lupta împotriva înșelătoriilor s-a dovedit a fi o metodă eficientă de a-și proteja ecosistemul. Pentru a-și stimula membrii comunității să continue munca, Polkadot îi recompensează în mod constant cu recompense plătite în USDC.

Polkadot a spus că recompensa lor este gestionată în prezent de curatorii generali, care deocamdată sunt formați din trei membri ai comunității și doi oameni din departamentul Anti-Scam al W3F. Pe termen lung, însă, Polkadot speră că recompensa va fi gestionată în cele din urmă exclusiv de comunitate.

Ca parte a inițiativei anti-escrocherie condusă de comunitate, membrii comunității sunt însărcinați să găsească și să elimine site-uri de înșelătorie, profiluri de rețele sociale false și aplicații de phishing, precum și să își protejeze serverele Discord de raiduri. În plus, comunitatea va crea materiale educaționale pentru utilizatori, precum și un Panou Anti-Scam care să acționeze ca centru pentru toate activitățile anti-escrocherie din ecosistemul lor.

În general, inițiativa încurajează membrii participanți să vină cu idei pentru extinderea activităților anti-escrocherie în alte domenii. Prin descentralizarea eforturilor lor anti-escrocherie, Web3 Foundation și Parity și-au mutat procesul de luare a deciziilor în comunitate.

Înrudit: Cofondatorul Polkadot, Gavin Wood, demisionează din funcția de CEO al Parity

Polkadot pare să facă pașii necesari pentru a-și crește și întări ecosistemul. Pe 17 octombrie, Cointelegraph a raportat că Polkadot a atins un nivel record în activitatea de dezvoltare. Dezvoltatorii proiectului au raportat că 66 de blockchain-uri sunt acum active pe Polkadot și rețeaua sa de pornire Kusama parachain.

De la crearea sa, peste 140.000 de mesaje au fost schimbate între lanțuri prin intermediul a 135 de canale de mesagerie. Împreună, trezoreriile Polkadot și Kusama au plătit cumulativ 9,6 milioane DOT și 346.700 KSM (72,8 milioane USD în total) pentru a finanța cheltuielile propuse pentru ecosistem.