Metropolitan Museum of Art (Met) urmează să returneze 550.000 USD în donații pe care le-a primit de la schimbul de criptomonede FTX înainte de prăbușirea sa în noiembrie.

Muzeul din New York confirmat intenția sa de a returna fondurile debitorilor FTX într-un dosar la Tribunalul de faliment al Statelor Unite din Delaware pe 2 iunie, aceeași instanță în care FTX și-a început procedura de faliment.

Arhiva Muzeului Metropolitan de Artă. Sursa: CourtListener

The Met a spus că înțelegerea a venit pe baza „negocierilor de bună-credință și de concurență” cu debitorii FTX:

„Met dorește să returneze donațiile debitorilor FTX, iar debitorii FTX și Met au intrat în negocieri de bună-credință și de concurență cu privire la returnarea donațiilor”.

Cei 550.000 de dolari au fost plătiți la Met în două tranșe separate: primii 300.000 de dolari au fost plătiți în martie 2022, în timp ce cei 250.000 de dolari suplimentari au venit două luni mai târziu, în mai.

Donațiile au fost facilitate de West Realm Shires Services, compania care a operat FTX.US.

Conducerea FTX a încercat să recâștige donațiile de la politicieni și alte organizații din decembrie, la aproximativ o lună după ce a depus faliment în Delaware.

FTX a livrat 93 de milioane de dolari în donații între martie 2020 și noiembrie 2022, potrivit documentelor instanței.

Legate de: Donațiile filantropice ale FTX au creat o dilemă complexă pentru beneficiari

Din cei aproximativ 180 de politicieni americani care au primit fonduri FTX, doar 19 și-au returnat fondurile sau și-au semnalat intenția de a face acest lucru. in conformitate la datele de balene neobișnuite.

„Protect our Future PAC” a fost cel mai mare beneficiar al FTX, cu aproximativ 27 de milioane de dolari, in conformitate la datele Market Watch.

Revistă: Monede instabile: decuplări, alergări bancare și alte riscuri se profilează