Jimmy McNelis, fondatorul companiei de tehnologie fără nume Web3, spune că există prea multe proiecte NFT care vin pe piață fără testarea adecvată a contractelor inteligente, ceea ce poate duce la pierderi de milioane.

Vorbind cu Cointelegraph, McNelis a sugerat că multe proiecte NFT sunt adesea aduse pe piață fără a simula pe deplin modul în care vor funcționa contractele lor inteligente, chiar sărind peste audituri ample în unele cazuri.

McNelis a spus că un exemplu în acest sens a fost văzut în timpul vânzării colecției Akutars NFT în februarie 2021, cu 15.000 de jetoane scoase la vânzare pe piața Nifty Gateway NFT deținută de Winklevoss.

McNelis a spus că, în timp ce prăbușirea NFT s-a terminat, o eroare majoră a văzut Ether (ETH) în valoare de 33 de milioane de dolari generat din vânzare blocat într-un contract inteligent la care dezvoltatorii nu au acces, explicând:

„Acestea au fost genul de lucruri pe care ar fi putut să le testeze mai complet într-un mediu de testare privat și să ruleze testele împotriva acelor cazuri de vânzări și edge, pe care ar fi putut sau nu să-și fi luat timp să le facă sau să se gândească să le facă într-un testnet public. . . .”

McNelis a subliniat importanța realizării corecte a fazei de testare, deoarece erorile contractelor inteligente nu pot fi remediate după lansare:

„Faza de testare a unui proiect este extrem de critică, deoarece va determina cu adevărat succesul lansării sau lansării dumneavoastră în ceea ce privește piața și soluțiile tehnice.”

McNelis a explicat că, deși proiectele pot folosi rețele publice de testare pentru a efectua teste pentru rețele precum Ethereum, multe nu o fac, deoarece ar putea deschide ușa pentru proiectele de escrocherie. El mai spune că unii nu vor să testeze în medii publice din lipsă de confidențialitate.

„Un alt lucru este că există o mulțime de mărci care ar putea dori să exploreze spațiul Web3, dar nu sunt gata să anunțe public că o fac”.

Legate de: NFT-urile sunt „cea mai mare rampă de acces” către criptomonede din Asia Centrală, de Sud și Oceania: raport

Nameless a fost fondată de McNelis la jumătatea anului 2021, iar până acum proiectul a primit sprijin, printre alții, de la antreprenorul popular și avocatul NFT Gary Vaynerchuck.

Se pregătește pentru lansarea unui nou produs la sfârșitul acestei luni, cu software-ul NFT numit StealthTest, care oferă rețele de testare private pentru dezvoltatori pentru a testa contractele inteligente pentru Ethereum, IPFS și Arweave.

Comentând despre piața NFT, McNelis se așteaptă ca companiile mari să continue să se adune în spațiu cu propriile lor produse tokenizate, iar interesul de retail organic să continue să crească.

El a menționat că în ceea ce privește investițiile, este încă prea devreme pentru marile firme financiare să dorească să speculeze cu privire la NFT.

„Cred că instituțiile vor continua să se concentreze în primul rând pe producerea unor astfel de lucruri. Dar unii dintre cei mai curajoși pot specula cu unele NFT, dar nu cred că NFT-urile sunt încă suficient de mature și piețele sunt suficient de mature pentru a face investiții sigure pe termen lung”, a spus el.