Deși Bitcoin (BTC) este încă un subiect controversat, este din ce în ce mai obișnuit să auzim cum miningul Bitcoin poate ajuta la echilibrarea cererii în rețea. Acest lucru este demonstrat în statul Texas, deoarece minerii Bitcoin pot participa la programe de răspuns la cerere, care îi stimulează pe mineri să-și oprească operațiunile în timpul cererii de vârf.

Un purtător de cuvânt al Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), organizația care operează rețeaua electrică din Texas, a declarat pentru Cointelegraph că taxele cripto pot avea impact asupra rețelei ca orice taxă mare. Cu toate acestea, ei au remarcat că criptominerii pot ajuta la stabilizarea rețelei prin oprirea cererii lor de energie electrică în timp real:

„Cryptomining-ul este extraordinar de receptiv și poate fi dezactivat într-o fracțiune de secundă și poate rămâne oprit atât timp cât este nevoie. Lucrăm îndeaproape cu industria minieră criptografică și am înființat un grup operativ mare de încărcare flexibilă pentru a ne asigura că mergem mai departe ținând cont de creșterea încărcării din Texas și de fiabilitatea rețelei.”

Pe 25 martie, ERCOT a stabilit un proces interimar pentru a se asigura că noi încărcături utile mari, cum ar fi minerii Bitcoin, se pot conecta la rețeaua ERCOT. În timp ce evaluările pentru interconexiunile cu sarcini utile mari nu sunt un proces nou, ERCOT a explicat că programul în care funcționează majoritatea criptominerilor necesită un nou proces pentru a garanta că sunt îndeplinite standardele existente pentru interconectarea noilor sarcini utile mari. Comitetul Consultativ Tehnic al ERCOT a aprobat crearea unui „Grup de lucru mare de încărcare flexibilă” pe 30 martie pentru a ajuta la dezvoltarea unui proces pe termen lung care să înlocuiască actualul proces interimar.

Furnizorii de software doresc să-i ajute pe mineri să echilibreze rețeaua

Deși este de remarcat faptul că ERCOT îi ajută pe minerii Bitcoin să se conecteze mai rapid la rețeaua Texas, furnizorii de software au început, de asemenea, să lucreze cu mineri pentru a se asigura că au instrumentele necesare pentru a activa corect echilibrarea rețelei.

Recent: Număr electoral: blockchain bate urna?

Michael McNamara, co-fondator și CEO al Lancium, o companie de energie și infrastructură din Texas, a declarat pentru Cointelegraph în timpul Summit-ului Texas Blockchain că, în 2020, Lancium a demonstrat cum o mină Bitcoin ar putea acționa ca o sarcină utilă controlabilă:

„Pentru ca încărcăturile să se califice ca o resursă de încărcare controlabilă în ERCOT, clienții trebuie să poată face două lucruri. În primul rând, trebuie să atingă un nivel țintă de consum de energie, fie mai mult, fie mai puțin, așa cum indică ERCOT în mai puțin de 15 secunde. În al doilea rând, trebuie să ofere un „răspuns în frecvență primară”. Aceasta înseamnă că minerii trebuie să poată reacționa la un eveniment de pierdere a generației, de exemplu deplasarea neașteptată a unei centrale termice, în 15 secunde.”

Având în vedere aceste cerințe, McNamara a spus că Lancium a licențiat software anumitor mineri Bitcoin pentru a acționa ca sarcini utile controlabile în cadrul ERCOT pentru a oferi servicii de stabilitate a rețelei. Cunoscut sub numele de Lancium Smart Response, McNamara a explicat că acest software funcționează răspunzând automat la condițiile și semnalele rețelei electrice în câteva secunde.

„În ceea ce privește îndeplinirea cerințelor ERCOT, software-ul precum Lancium Smart Response este esențial pentru îndeplinirea termenului cerut de ERCOT. Resursele de încărcare controlabile oferă mai multe beneficii chirurgicale și de stabilizare exactă a rețelei decât alte programe de răspuns la cerere, iar clienții sunt compensați la un nivel mai înalt pentru furnizarea acestor servicii mai valoroase către rețea”, a explicat el.

De exemplu, McNamara a remarcat că minerii care utilizează software-ul Lancium pot deveni certificați de către ERCOT pentru a participa la diferitele sale programe de stabilizare a rețelei, care ar putea ajuta operatorii să obțină venituri mai mari și să reducă costurile cu energie într-un procent de cincizeci de procente.

Mai precis, purtătorul de cuvânt al ERCOT a declarat pentru Cointelegraph că ERCOT are un program pentru orice sarcină utilă pentru a participa la furnizarea de servicii auxiliare. Potrivit ERCOT, aceste programe necesită taxe pentru a se califica pentru a furniza aceste servicii. „Unii criptomineri s-au calificat pentru a oferi aceste servicii similare cu alte încărcături utile care participă la aceste programe existente. Aceste programe sunt cunoscute în mod obișnuit ca programe de răspuns la cerere și operațiunile aleg în mod voluntar să participe la „reducere”,” a declarat ERCOT.

Deși McNamara nu a putut comenta ce mineri vor aplica Lancium Smart Response, Dan Lawrence, CEO al Foreman Mining, a declarat pentru Cointelegraph că minerul Bitcoin CleanSpark folosește software-ul companiei sale pentru a-și gestiona operațiunile.

Taylor Monnig, vicepreședintele CleanSpark pentru tehnologia minieră, a declarat pentru Cointelegraph că Foreman le permite minerilor să reducă efectiv operațiunile în loc să deschidă comutatoarele. „Încărcările pot fi apoi direcționate acolo unde sunt necesare, funcționând în esență ca o baterie”, a spus el.

De fapt, automatizarea este importantă pentru minerii Bitcoin care participă la programele de răspuns la încărcare. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, Sam Cohen, șeful de dezvoltare a afacerilor Foreman, a declarat pentru Cointelegraph că software-ul permite unui miner să atingă ținta la scară.

„De exemplu, dacă un furnizor de servicii de umbrire îi cere unui miner să-și reducă consumul cu 10 MW, Foreman își poate reduce sarcina în mai puțin de un minut fără intervenția operatorului”, a explicat el.

Monnig a adăugat că Foreman a permis CleanSpark să-și programeze mașinile pentru a opri hashingul atunci când este necesar. „De exemplu, o mașină de exploatare S19 va trece de la 3000 de wați la 90 de wați în „modul de repaus”. Apoi, când rețeaua nu are nevoie de curent, mașinile pornesc din nou. Toate acestea sunt automatizate.”

Spre deosebire de Lancium, însă, Foreman nu lucrează în prezent direct cu ERCOT. „Ne-ar plăcea să lucrăm mai strâns cu ERCOT și cred că suntem pregătiți să facem acest lucru. Cu toate acestea, există o mulțime de birocrație care vine cu lucrul la ERCOT”, a spus el.

Având în vedere acest lucru, Foreman își face griji că industria minieră în creștere din Texas ar putea fi controlată de o mână de jucători, mai degrabă decât de o serie de furnizori de software. „Foreman promovează descentralizarea mineritului Bitcoin. Dacă lucrurile continuă așa cum merg, este posibil ca toate taxele de minerit la scară largă controlabile din Texas să fie controlate de câțiva furnizori, demonstrând o sursă de centralizare”, a comentat el.

Miningul Bitcoin ca resursă de încărcare controlabilă

Lăsând la o parte centralizare, Gideon Powell, CEO și președinte al Cholla Petroleum Inc., o firmă de explorare cu sediul în Texas, axată pe sectorul energetic, a declarat pentru Cointelegraph că consideră că mineritul Bitcoin este sarcina supremă pentru programele de răspuns la cerere, cum ar fi cele pe care le-au inițiat și dezvoltate. . de către ERCOT.

„Când rămânem fără energie în rețea, avem două opțiuni: să pornim mai multe generatoare sau pur și simplu să ne reducem consumul de energie. Ca indivizi, acest lucru este dificil de făcut. Dar minerii Bitcoin și companiile de software permit ERCOT să vadă și să controleze aceste încărcături pentru a oferi un răspuns la cerere care este mult mai asemănător cu rularea unui generator tradițional (invers),” a spus el.

Powell a adăugat că exploatarea Bitcoin poate ajuta la alimentarea rețelei din Texas, pe măsură ce energia eoliană și solară devin mai comune. De exemplu, el a remarcat că rețelele au fost gândite din punct de vedere istoric în termeni de generare termică, deoarece generarea termică permite ca masa rotativă să se potrivească cu generarea și sarcina în orice moment. Cu toate acestea, el a remarcat că resursele eoliene și solare sunt intermitente, ceea ce face dificilă echilibrarea sarcinii, deoarece aceste resurse regenerabile cresc și coboară în mod constant.

„Multe companii au dezvoltat tehnologia pentru a permite minerilor Bitcoin și altor centre de date care găzduiesc calcularea agnostică a latenței să răspundă la instrucțiunile ERCOT sau să răspundă la prețurile în timp real din rețea. Când puterea este limitată, prețurile cresc, iar minerii Bitcoin și mulți alții o pot reduce”, a explicat el.

Recent: House on a Hill: Top Țări pentru a cumpăra proprietăți imobiliare cu criptomonede

Powell a mai spus că ERCOT este cea mai liberă rețea de piață din lume, cu un cadru de reglementare necesar pentru a încuraja soluțiile de jos în sus. „De aceea Texas va continua să atragă antreprenorii energetici necesari pentru piețele energetice din ce în ce mai complexe”.

Deși notabil, este important de menționat că Bitcoin continuă să experimenteze o creștere a consumului de energie de la an la an, ceea ce poate duce la reglementări mai stricte. Cu toate acestea, McNamara rămâne optimist, menționând că mineritul Bitcoin rămâne o resursă prietenoasă cu rețeaua pentru Texas, ceea ce demonstrează și potențialul pe care l-ar putea avea această tehnologie în alte regiuni.