Atto, fondatorul pseudonim din spatele Little Shapes NFT a dezvăluit că proiectul a fost de fapt un „experiment social” conceput pentru a arunca lumină asupra escrocherilor pe scară largă a rețelelor botnet NFT pe Twitter.

De la sfârșitul lunii decembrie, Little Shapes a atras o mulțime de Atenţie a mass-media și cripto comunitate. Acest lucru se datorează mai multor tweet-uri semi-virale care detaliază incidente din viața fondatorului care păreau prea frumoase pentru a fi adevărate.

Exemple în acest sens au inclus trezirea dintr-o comă de cinci luni, aflarea că are active blocate pe FTX, spusele soției sale și apoi aflarea că ea îl înșela cu alți oameni din industria NFT.

Într-un Twitter de 2 februarie fir cu toate acestea, contul Little Shapes NFT le-a declarat celor 30.800 de urmăritori ai săi: „vă mulțumesc tuturor pentru participare: Little Shapes a fost un experiment social de @BALLZNFT” și impartit un link către un document de 158 de pagini.

„Cu toate acestea, expunerea a fost reală. Acesta este modul în care un grup de influenți și fondatori a extras peste 200 de milioane de dolari din ecosistem în 274 de proiecte”, a scris Little Shapes NFT, adăugând că:

„În ultimul an, NFT Twitter a fost în primul rând manipulat și controlat de un botnet Twitter singular. A apărut în principal în februarie 2022 și apoi a fost folosit împreună cu o rețea de influenți și grupuri alfa pentru a vinde proiecte.”

Documentul în sine se intitulează „Botnetul intern NFT care controlează piața din spatele scenei”.

Acesta susține că, din februarie 2022, un număr mare de proiecte NFT la nivel scăzut au implementat rețele bot pentru a genera publicitatea și legitimitatea în mod artificial, toate în încercarea de a atrage investitori.

Vorbind cu BuzzFeed News pe 2 februarie, Atto, care este și fondatorul BALLZNFT, descris Little Shapes ca „artă a spectacolului” și a subliniat că „oamenii nu acordă atenție decât dacă le dai un motiv”.

„Am avut nevoie de o poveste care să se vândă pentru a mă asigura că nimeni nu va ignora o poveste care doare”, a spus el.

Documentul indică rețele botnet precum „Dmister” care vând implicarea în rețelele sociale ca o cale cheie pentru astfel de proiecte NFT, taxând doar aproximativ 100 USD pentru fiecare 1.000 de aprecieri, retweet-uri și răspunsuri.

Echipa BALLZNFT a folosit chiar și Dmister pentru a promova Little Shapes NFT pentru a oferi un exemplu despre cum funcționează.

Postare despre participarea la bot Little Shapes: Botnetul intern NFT care a controlat piața din culise

Odată ce aceste proiecte au generat suficientă zgomot pentru a atrage investitori adevărați, „aceștia sunt scoși de pe covor sau înșurubați, de obicei în decurs de câteva luni, iar oamenii din spatele proiectului câștigă 3 sau 4 milioane de dolari”, a spus Atto pentru Buzz. Feed, adăugând că:

„Ceea ce mi s-a părut frustrant este că ne aflăm într-un spațiu clasificat în întregime de capitalul social al Twitter și de angajamentul fals în care nimic nu este real.”

Little Shapes a fost descris anterior ca un viitor proiect în stil avatar, cu 4.444 NFT-uri care au folosit un „motor” software specific pentru a permite proprietarilor să interacționeze cu și să schimbe forma operei de artă asociate token-ului lor în timp real.

Legate de: Știri ingenioase: Bitcoin NFT provoacă taxe picante, Mastercard Exec Tokenizes scrisoarea de demisie și multe altele

BALLZNFT, totuși, pare a fi autentic, având în vedere că proiectul NFT a avut prima batere pe 3 februarie, cu opera de artă simbol care descrie referințe la întreaga dezamăgire a Little Shapes.