Chiar și cu debutul iernii cripto, 2022 a fost un an de izbucnire pentru finanțarea cu capital de risc. Companiile de criptomonede și blockchain au strâns colectiv 30,3 miliarde de dolari în capital de risc în prima jumătate a anului 2022, depășind toate totalurile de anul trecut. În timp ce numărul de tranzacții a scăzut în ultimele luni, startup-urile aflate la intersecția plăților blockchain, finanțarea descentralizată (DeFi) și securitatea cibernetică continuă să atragă un interes considerabil din partea comunității VC. Cea mai recentă ediție a VC Roundup evidențiază unele dintre cele mai interesante oferte de finanțare din ultima lună.

Legate de: Riscurile și beneficiile VC-urilor pentru comunitățile cripto

ZEBEDEE închide Seria B de 35 de milioane de dolari

ZEBEDEE, un procesor de plăți alimentat de Bitcoin (BTC) pentru industria jocurilor de noroc, a strâns 35 de milioane de dolari de la diverși investitori, inclusiv Kingsway Capital, The Raine Group și Square Enix. ZEBEDEE este în esență o platformă care permite dezvoltatorilor de jocuri să încorporeze bani programabili, inclusiv BTC, în jocurile lor. Platforma de plată este alimentată de Lightning Network, ceea ce face din ZEBEDEE un „activator Bitcoin de alegere” pentru partenerii săi, potrivit partenerului de management al Kingsway Capital, Afonso Campos.

Compania de securitate Blockchain a strâns 90 de milioane de dolari seria A

Firma de securitate Blockchain Halborn a încheiat o rundă de finanțare de 90 de milioane de dolari în iulie, condusă de Summit Partners, cu participarea suplimentară a Castle Island Ventures, Digital Currency Group și Brevan Howard, printre alții. Halborn a fost fondată în 2019 de hackeri etici care oferă servicii de securitate blockchain. Compania a avertizat recent utilizatorii MetaMask să fie obosiți de o campanie de phishing care vizează portofelele lor de browser.

Platforma DeFi Hashflow strânge 25 de milioane de dolari în finanțare din seria A

Hashflow, o platformă de tranzacționare financiară descentralizată din San Francisco, a încheiat o rundă de finanțare de 25 de milioane de dolari, susținută de unele dintre cele mai importante fonduri de risc pentru criptomonede. Runda de investiții, la care au participat Jump Crypto, Electric Capital, Dragonfly Capital Partners și GSR, va ajuta Hashflow să-și extindă oferta de produse pentru marcatorii de piață și comercianții instituționali.

Socios achizitioneaza 24,5% din Barça Studios

Platforma de token de implicare a fanilor Socios a anunțat la începutul lunii august că va investi 100 de milioane de dolari în Barca Studios, filiala de conținut digital a clubului de fotbal FC Barcelona. Socios, deținută de furnizorul de tehnologie blockchain Chiliz, va ajuta FC Barcelona să-și accelereze strategia de implicare cu Web3 și jetoane nefungibile (NFT). Mai exact, Barca Studios caută proiecte NFT și metaverse care să ajute clubul de fotbal să se implice cu vasta sa bază globală de fani și se va baza pe blockchain-ul Socios pentru a îndeplini strategia.

Legate de: Crypto Biz: „maimuțe” Gucci în cripto

EtherMail asigură finanțarea de început pentru comunicațiile de la portofel la portofel

Soluția de e-mail Web3 EtherMail a strâns 3 milioane de dolari înainte de lansarea planificată a serviciului său de comunicare criptată de la portofel la portofel. Programat să se lanseze în al treilea trimestru, EtherMail permite companiilor Web3 să trimită „conținut bogat și relevant direct către proprietarii lor de active”, reducând astfel riscul fraudei în comunicații. Serviciul eficientizează, de asemenea, distribuția de buletine informative ale comunității, permițând liste de corespondență autonome și autoactualizate. Runda de semințe a fost condusă de Fabric Ventures și Greenfield One.