Trei membri ai Senatului Statelor Unite ar fi scris o scrisoare către Silvergate Bank, solicitând informații despre orice relație cu FTX și entități de afaceri sub fostul CEO Sam Bankman-Fried.

Potrivit unui raport din 6 decembrie al NBC News, senatorii Elizabeth Warren, John Kennedy și Roger Marshall trimite o scrisoare către CEO-ul Silvergate, Alan Lane. Legislatorii au cerut băncii să ofere detalii despre relația sa cu entitățile FTX, ca răspuns la „afirmații noi și tulburătoare” despre practicile sale de afaceri.

„Implicarea băncii dumneavoastră în transferul de fonduri ale clienților de la FTX la Alameda dezvăluie ceea ce pare a fi o încălcare flagrantă a responsabilității băncii dumneavoastră de a monitoriza și raporta activități financiare suspecte din partea clienților săi”, au spus parlamentarii. „Suntem îngrijorați de rolul Silvergate în aceste activități din cauza rapoartelor care sugerează că Silvergate a facilitat transferul fondurilor clienților de la FTX la Alameda”.

Scrisoarea îi dădea lui Silvergate până pe 19 decembrie pentru a trimite un răspuns. Warren a spus că Silvergate ar putea fi „în centrul transferului greșit de miliarde de fonduri ale clienților FTX”, cerând responsabililor să fie trași la răspundere. Aceasta a făcut ecou cererea senatorului adresată Departamentului de Justiție din noiembrie de a urmări în justiție persoanele implicate în abateri în colapsul FTX.

Lane a publicat o scrisoare publică pe 5 decembrie, probabil înainte de solicitarea de informații, în care critică „vânzătorii în lipsă și alți oportuniști care încearcă să valorifice incertitudinea pieței” cu speculații și dezinformare. CEO-ul a spus că Silvergate „a efectuat o diligență semnificativă asupra FTX și a entităților sale aferente, inclusiv Alameda Research”, ca parte a procesului său de integrare și nu numai, iar NBC News a raportat că Lane a spus că banca este „victima” „aparentei utilizări abuzive”. de FTX și Alameda Research. a activelor clienților și a altor pierderi ale procesului”.

Legate de: În ciuda aparițiilor nesfârșite în presă, este puțin probabil ca SBF să depună mărturie pe 13 decembrie.

Membrii Congresului au programat audieri de investigație pentru a explora căderea SBF și ce soluții legislative sau de reglementare ar putea fi disponibile, dacă există, pentru a preveni ceva similar să se întâmple în viitor. Conducerea Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei i-a cerut lui Bankman-Fried să depună mărturie la o audiere din 13 decembrie, fie de la distanță, fie în persoană, dar directorul executiv al FTX a sugerat că va aștepta până când „se termină să învețe și să revizuiască ceea ce s-a întâmplat”.