Statele Unite sunt liderul financiar mondial încă de la al Doilea Război Mondial, când dolarul american a devenit moneda de rezervă a lumii. Drept urmare, americanii s-au bucurat de beneficii precum puterea de cumpărare crescută, acces mai ușor la capital și rate scăzute ale dobânzii, inclusiv pentru datoria noastră națională.

Din păcate, ne confruntăm cu o amenințare tot mai mare la adresa acestei dominații, din cauza datoriilor noastre naționale, pe de o parte, și a ascensiunii Chinei și a propriei monede digitale, pe de altă parte. Dacă dolarul american și-ar pierde poziția de monedă de rezervă a lumii, ar însemna plăți mai mari ale dobânzilor americane, plăți mai scumpe ale datoriilor și un deficit vertiginos.

Cel mai bun moment pentru a aborda o criză este înainte de a începe, iar America are încă șansa de a ne îndrepta nava fiscală și de a ne pune pe calea către o conducere financiară continuă.

Legate de: SEC listează 9 jetoane ca titluri de valoare în cazul de tranzacționare privilegiată „ar putea avea implicații largi” – CFTC

Cred că activele digitale sunt locul de plecare. Activele digitale descentralizate precum Bitcoin (BTC) oferă utilizatorilor o modalitate de a investi într-un depozit de valoare pe care guvernele nu îl pot umfla. Tehnologia registrului care o stă la baza, numită blockchain, are multe aplicații uimitoare, de la monedă la urmărirea transporturilor până la activarea contractelor inteligente.

Din 2018, am văzut statul meu natal, Wyoming, devenind lider național în reglementarea activelor digitale, oferind inovatorilor spațiu de reglementare pentru a experimenta și protejând consumatorii de fraudă.

În calitate de fost trezorier de stat, sunt încântat de posibilitățile de a aduce active digitale în sistemul financiar american. Am fost încurajat să văd un acord aproape universal din partea autorităților de reglementare, a politicienilor și a industriei activelor digitale că este timpul să aducem activele digitale în perimetrul de reglementare. După dezbaterea privind activele digitale vara trecută, în timpul examinării proiectului de lege privind infrastructura, cred că este timpul să avem o conversație holistică despre cum vrem să încorporăm activele digitale.

Am colaborat cu senatorul Kirsten Gillibrand pentru a introduce Legea privind inovația financiară responsabilă ca o salvă de deschidere în discuția noastră federală despre activele digitale. Este o modalitate holistică de a păstra liderul financiar american, în timp ce încorporăm în siguranță inovația în sistemul nostru financiar.

Legate de: Dezvoltatorii GameFi s-ar putea confrunta cu amenzi mari sub Lummis-Gillibrand și vremuri grele

După cum văd eu, o mână de lucruri cheie trebuie abordate pentru a atinge acest obiectiv. Dacă ne putem reuni pentru a aborda aceste probleme, le vom oferi inovatorilor din America certitudinea de reglementare de care au nevoie pentru a continua să conducă revoluția noastră financiară, protejând în același timp consumatorii de actorii răi.

Începeți cu definiții. Stabilim definiții de aplicare generală pentru industria activelor digitale și pentru ca autoritățile de reglementare să le înțeleagă și să le utilizeze. Înainte de introducerea cadrului pentru active digitale Lummis-Gillibrand, aceste definiții nu existau în legea federală. Inovatorii vor ști ce legi să urmeze, iar autoritățile de reglementare vor avea îndrumări pentru a trata diferitele active în mod corespunzător.

Definițiile clare ar elimina restricțiile inutile și reglementările lipsite de sens, cum ar fi cele care împiedică oamenii să investească în Bitcoin (BTC) și alte active digitale pentru pensionare sau cele care impun ca minerii de active digitale și alții să fie forțați să furnizeze utilizatorilor IRS informațiile pe care ei. nu am. a avea.

Este datoria Congresului să acorde autoritate agențiilor federale. Cadrul de active digitale Lummis-Gillibrand permite Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse să decidă când un activ digital este o valoare mobiliară precum acțiunile sau o marfă precum aurul. Între timp, Commodity Futures Trading Commission va putea reglementa piața spot.

Dar nu este vorba doar despre inovatori. Congresul trebuie să protejeze consumatorii, iar Lummis-Gillibrand face exact asta. Trebuie să cerem inovatorilor să ofere clienților potențiali informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii de investiții sănătoase. De asemenea, trebuie să oferim autorităților de reglementare capacitatea de a pedepsi fraudătorii. Planul nostru protejează consumatorii fără a înăbuși inovația.

Legate de: Utilizatorii GitHub răspund la Bill Gillibrand-Lummis cu ideea „Bitcoin Bill”

De asemenea, recunoaștem că discuțiile despre monedele stabile și monedele digitale ale băncilor centrale sunt în desfășurare. Actul de inovare financiară responsabilă nu prevede o monedă digitală a băncii centrale, dar abordează problema monedelor stabile. Băncile ar trebui să poată emite monede stabile, iar Congresul ar trebui să urmeze exemplul lui Wyoming și să ceară ca acestea să fie 100% rezervate. Această politică funcționează în statul cowboy și trebuie să aducem această protecție la nivel federal.

Cadrul de active digitale Lummis-Gillibrand ar face toate aceste lucruri. Deși suntem abia la începutul conversației noastre din Congres despre activele digitale, cred că proiectul de lege va oferi Congresului următorul pas adecvat, pe măsură ce trecem de la legislația teoretică la cea actuală privind activele digitale. Până la urmă, trebuie să acționăm. Acest lucru va ajuta la consolidarea conducerii financiare a Americii pentru anii următori.

Al lor. Cynthia Lummis este un republican ales pentru prima dată în Senatul Statelor Unite din Wyoming în 2020. Ea a servit anterior ca reprezentant al Statelor Unite din 2009 până în 2017 și ca trezorier de stat din 1999 până în 2007.

Acest articol are scop informativ general și nu este destinat și nu ar trebui să fie luat drept consiliere juridică sau de investiții. Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorului și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.Source link