Într-un interviu pentru Yahoo Finance pe 6 decembrie, Kevin O’Leary de la Shark Tank a cerut calm după prăbușirea FTX. Fostul director executiv al bursei, Sam Bankman-Fried, ar trebui să fie prezumat nevinovat dacă nu ies la iveală dovezi că a comis fraudă, a spus O’Leary. Sam Bankman-Fried este cunoscut și sub numele de „SBF”.

O’Leary a cerut un audit al FTX pentru a dezvălui unde s-au dus banii din schimb, astfel încât investitorii să-și poată recupera fondurile.

Pe 30 noiembrie și 1 decembrie, SBF a realizat mai multe interviuri în care a declarat că nu se face vinovat de fraudă. Acest lucru a stârnit o reacție în comunitatea cripto. Dar O’Leary a apărat SBF în acest nou interviu, spunând că este „nevinovat până când se va dovedi vinovat”. A explicat:

„Sunt din seamă și din grupul de oameni care spun că ești nevinovat până când se dovedește vinovat. Asta cred eu. Și vreau faptele. Așa că, dacă îmi spui că nu ai făcut, ai făcut sau nu ai făcut ceva, te voi crede până voi afla că este o minciună.”

O’Leary a declarat că, datorită tehnologiei blockchain, toate tranzacțiile de pe bursă „sunt 100% auditabile”, iar odată ce acest audit va fi realizat, adevărul despre FTX va fi cunoscut. Deci, dacă cineva a încălcat legea, va fi urmărit penal.

El a susținut că investitorii își vor putea recupera cel puțin o parte din bani dacă se efectuează un audit.

„Vom primi banii înapoi”, a spus el. „Tocmai asta se va întâmpla. Nu sunt singura instituție în această situație. Cu toții ne dorim drumul spre recuperare. Avem nevoie de un drum spre recuperare, dar nu avem unul”.

Înainte de faliment, FTX era al doilea cel mai mare schimb de criptomonede din lume ca volum. Dar din 2 noiembrie până în 11 noiembrie, o serie de evenimente au făcut ca acesta să nu poată procesa retragerile. Ulterior, a depus faliment, iar capitalul investitorului de miliarde de dolari este acum blocat în aceste proceduri de faliment. Depunerile de faliment arată că compania poate avea peste 1 milion de creditori, dintre care Kevin O’Leary este unul.