Creditorul de criptomonede Celsius a fost ordonat de către un judecător federal să returneze criptomonede în valoare de aproximativ 44 de milioane de dolari clienților programului de escrow al platformei.

Potrivit Bloomberg, ordinul verbal a fost livrat de judecătorul american de faliment Martin Glenn la o audiere din 7 decembrie, judecătorul notând:

„Vreau ca acest caz să meargă mai departe. Vreau ca creditorii să recupereze cât de mult pot cât mai curând posibil”.

Suma, care se aplică doar criptomonedelor deținute în conturile de custodie, este o mică parte din miliardele Celsius pe care le datorează creditorilor, iar cea mai recentă decizie vine după ce s-a ajuns la o înțelegere între consilierii Celsius și părțile interesate că criptomonedele depuse în conturile de custodie aparțineau. utilizatorilor lor. si nu platforma.

Este important de menționat că acest ordin se aplică numai activelor cu custodie pură, acelea care nu au atins niciodată conturile Celsius Earn și au fost deținute doar în programul de custodie.

Celsius avea peste 210 de milioane de dolari în conturi de custodie la 29 august, dar doar aproximativ 44 de milioane de dolari din fonduri se potrivesc criteriilor pentru cea mai recentă comandă.

Pe de altă parte, conturile Celsius Earn, care sunt conturile care le-au permis deponenților să câștige dobândă, este locul în care majoritatea celor 4,7 miliarde de dolari din fondurile utilizatorilor sunt blocate în prezent.

Celsius a susținut că utilizatorii care au depus fonduri în conturile lor de câștiguri au renunțat la dreptul de proprietate asupra fondurilor atunci când au fost de acord cu termenii și condițiile companiei, iar un raport Bloomberg din 5 decembrie sugerează că Celsius caută să vândă 18 milioane de dolari de monede stabile în aceste conturi pentru a-și finanța reorganizarea, Glenn urmând să abordeze problema deținerii fondului pe 12 decembrie.

Legate de: Galaxy Digital de la Novogratz va achiziționa GK8 al lui Celsius la vânzarea de garaj falimentară

Între timp, pe 5 decembrie, creditoarea a primit aprobarea instanței pentru un program de reținere a angajaților cheie (KERP) de 2,8 milioane de dolari pe care l-a depus pe 11 octombrie.

Bonusurile vor fi plătite angajaților selectați și au scopul de a se asigura că angajații dvs. rămân în companie, astfel încât aceasta să își poată continua operațiunile de afaceri limitate.

Angajații Celsius și-au dat demisia în masă, doar 170 rămânând la companie, față de 370 când a început procesul de faliment.