Cointelegraph Research a analizat toate tranzacțiile și tendințele de capital de risc din industria blockchain în timpul celui de-al patrulea trimestru al anului 2022. A doua jumătate a anului 2022 a înregistrat o scădere dramatică a intrărilor de capital în primele cinci sectoare ale industriei blockchain. Finanțe centralizate (CeFi), Jetoane nefungibile (NFT), Infrastructură și Web3. Prima jumătate a anului 2022 a adus investiții de puțin sub 30 de miliarde de dolari, în timp ce a doua jumătate a înregistrat doar 7,3 miliarde de dolari, o scădere dramatică.

Pe măsură ce industria criptomonedei se îndreaptă spre 2023, Cointelegraph Research a analizat datele din baza sa de date cu capital de risc, care conține detalii complete despre tranzacții, activitatea de fuziuni și achiziții, investitori, companii de criptomonede, fonduri și multe altele. Folosind această bază de date, Cointelegraph Research descompune cifrele pentru a găsi cele mai mari tendințe din industrie. Cel mai recent raport al lor explorează al patrulea trimestru din 2022 și modul în care acesta se leagă de imaginea de ansamblu din 2018 până în 2022.

Descărcați aici raportul complet, complet cu diagrame și infografice.

Investițiile au scăzut din aprilie 2022

După consecințele prăbușirii Terra de la începutul anului 2022, industria blockchain nu părea să atragă capital de risc pentru a investi în această industrie, așa cum a făcut-o în 2021 și începutul lui 2022. 30,5 miliarde de dolari au fost investite în 2021, iar 2022 a fost pe drumul cel bun. să dubleze asta, până în aprilie 2022, când totul a început să scadă. Septembrie a înregistrat o scurtă creștere a investițiilor de capital, dar nu a rezistat la sfârșitul anului, iar ultimele trei luni s-au situat sub 1 miliard de dolari în investiții.

Numărul tranzacțiilor a scăzut, de asemenea, considerabil, la doar 182 în trimestrul al patrulea. Deși au existat oferte mari în lunile anterioare care au depășit întotdeauna pragul de 100 de milioane de dolari, au fost doar cinci în al patrulea trimestru peste 100 de milioane de dolari. Accentul acestor 182 de oferte a rămas în sectorul Web3, care cuprinde subcategorii precum metaverse, GameFi, id și multe altele, urmate de infrastructură și DeFi. NFT-urile și CeFi-urile au fost cele mai puțin populare în ceea ce privește numărul de tranzacții, dar doar analizarea acestor numere poate induce în eroare.

Cele mai multe și cele mai puțin active sectoare se leagă pentru investiții

Web3 a fost cel mai popular sector de investiții din industria blockchain, cu 616 tranzacții individuale, în timp ce CeFi a fost cel mai puțin popular, cu 201 tranzacții. Cu toate acestea, ambele sectoare au generat un total de 9,2 miliarde de dolari în 2022. Oferta medie pentru Web3 a fost de 15,4 miliarde de dolari, comparativ cu media CeFi de 46,6 milioane de dolari. Proiectele blockchain și criptomonede care caută capital de risc sau finanțare pentru investiții în viitor ar putea dori să acorde atenție sectorului în care se află, astfel încât să se poată pregăti mai bine.

Acest raport este extras din Baza de date extinsă a terminalelor de cercetare Cointelegraph împreună cu analiza lui Michael Tabone, economist senior la Cointelegraph Research. Tabone are o experiență vastă în economie, afaceri, finanțe, criptomonede, tehnologie blockchain și tehnologii emergente. Pe lângă faptul că lucrează pentru Cointelegraph Research, el are un doctorat. candidat care își finalizează dizertația, care se concentrează pe teoria și aplicarea DAO.

Keychain Ventures este o firmă de investiții cripto care investește în diferite fonduri în spațiul blockchain. Keychain Ventures, împreună cu Cointelegraph Research, vor prezenta interviuri trimestriale cu firme de capital de risc, precum și proiecte de criptomonede și blockchain care au trecut recent printr-o rundă de finanțare. Aceste interviuri vor dezvălui diferite puncte de vedere asupra practicilor investiționale ale tuturor părților implicate.

Opiniile exprimate în acest articol au doar scop informativ general și nu au scopul de a oferi sfaturi sau recomandări specifice pentru orice persoană sau cu privire la un anumit produs de investiții sau titlu.