Activitatea de înscriere la Bitcoin NFT a rămas puternică, cu coerență în numărul zilnic de NFT înscrise pentru Bitcoin. În același timp, infrastructura de promovare a tranzacționării cu Bitcoin se alătură în sfârșit dezvoltării portofelelor și piețelor care acceptă Ordinals.

Piețele NFT Gamma și Magic Eden au adăugat suport pentru Bitcoin NFT săptămâna aceasta. Deși răspunsul inițial din partea comercianților a fost redus, se așteaptă ca activitatea să revină în curând.

Îmbunătățirea infrastructurii din jurul Bitcoin NFT

NFT-urile Bitcoin, cunoscute și sub numele de Ordinals, au început cu multă fanfară la sfârșitul lunii ianuarie, deoarece au îmbunătățit utilitatea și veniturile blockchain-ului Bitcoin.

Tabloul de bord Dune al analistului de date dgtl_assets arată că activitatea de înscriere la Ordinals rămâne puternică, cu aproape 580.000 de NFT înscrise în mai puțin de trei luni.

Suma cumulativă și numărul de BTC NFT zilnic înscriși. Sursa: dune

În timp ce activitatea zilnică de înscriere este dinamică, volumul de tranzacționare Bitcoin NFT este încă redus, ceea ce poate fi atribuit în principal absenței portofelelor și piețelor Bitcoin compatibile.

Ordinale necesită un portofel special conceput pentru Bitcoin, care să recunoască fișierele de conținut în satoshis perceptibile, cea mai mică unitate a Bitcoin, și să faciliteze transferul acestora. Hiro și Xverse sunt cei mai importanți furnizori de portofel în spațiu.

Mark Hendrickson, responsabilul de produs Hiro, a declarat pentru Cointelegraph că „utilizatorii activi ai portofelului au crescut semnificativ în acest an, cu aproximativ 350%. Activitatea a crescut semnificativ din februarie, datorită hype-ului Ordinals.

Pe de altă parte, Xverse a adăugat suport pentru Bitcoin NFT pe 15 februarie.

Până acum, extensia de browser Xverse Chrome a fost descărcată în peste 10.000 de browsere, numărul de descărcări ale lui Hiro depășind 90.000. Hiro Wallet se bucură de un avantaj aici, deoarece a fost conceput inițial pentru lanțul de blocuri Stacks, un sidechain Bitcoin care acceptă capacitatea de contract inteligent. .

piețele se reunesc

Din 19 martie, s-au înregistrat îmbunătățiri considerabile în spațiu, două piețe lider, Gamma și Magic Eden, care au început să susțină tranzacționarea Ordinals pe 20 și 22 martie. Până acum, piețele au avut o deschidere ușoară cu mai puțin de 1 milion de dolari în volum de tranzacționare în ambele locații.

Prin comparație, OpenSea a facilitat volumul zilnic de tranzacționare de peste 10 milioane USD numai pe tranzacțiile Ethereum NFT în majoritatea zilelor din primul trimestru al anului 2023.

Utilizatorii Gamma au finalizat aproximativ 182 de achiziții Bitcoin NFT de la lansarea sa. În timp ce Magic Eden a înregistrat un volum de aproape 18,94 BTC (în valoare de aproximativ 530.000 USD) de la lansare, colecția Bitcoin DeGods dominând volumele la 67%.

Legate de: Stacks (STX) crește pe măsură ce Bitcoin NFT Hype crește, dar activitatea sa Blockchain ridică îngrijorare

În plus, Hendrickson a remarcat că Magic Eden se bucură de un avantaj în „departamentul cross-protocol, deoarece au implementat anterior suport pentru Solana, Ethereum și Polygon. Acest lucru ar putea ajuta la satisfacerea mai rapidă a nevoilor de business cross-chain, mai ales pe măsură ce crește”. cererea de a muta lichiditatea de-a lungul lanțurilor pentru a accesa diferitele lor piețe NFT.”

Cele mai bune colecții Bitcoin Ordinals la Magic Eden. Sursa: Magic Eden

În același timp, el a menționat că „Gamma are un avantaj în rândul piețelor Ordinals, având în vedere accentul său profund pe tehnologiile bazate pe Bitcoin”. Datele furnizate de Hendrickson arată că numărul de utilizatori Hiro care interacționează cu Gamma a crescut semnificativ, până la aproximativ 2.144 de utilizatori săptămânali, pe măsură ce a început hype-ul în jurul Bitcoin NFT.

Numărul de clienți Hiro care și-au conectat portofelele la Gamma. Sursa: hiro

Se preconizează că activitatea de tranzacționare cu Bitcoin NFT va crește. Ordinale oferă garanții de securitate superioare decât ecosistemele NFT din alte părți. Fișierul media digital Ordinals este stocat direct pe blockchain-ul Bitcoin și se bucură de aceleași garanții de securitate ca și transferurile BTC obișnuite. În timp ce alte ecosisteme precum Ethereum stochează arhiva de conținut NFT pe soluții de stocare terță parte precum AWS și IFPS. Hendrickson a remarcat: „Durabilitatea sa pe termen lung este un mare plus”.