Joi, Fundația Helium Anunțat că își va muta rețeaua principală în blockchain-ul Solana după un vot comunității. Potrivit propunerii, dovada acoperirii și mecanismele de transfer de date vor fi mutate la Helium Oracles.

Între timp, jetoanele Helium și guvernanța se vor muta la cele de pe blockchain-ul Solana. După cum au spus dezvoltatorii, beneficiile mișcării ar include mai mult token-ul lor nativ HNT disponibil pentru pool-urile de recompense subDAO, minerit mai consistent, transfer de date mai fiabil, mai multă utilitate pentru jetoanele HNT și subDAO și mai mult suport pentru ecosistem. .

Helium este un protocol de comunicații fără fir blockchain. În aceeași săptămână, Nova Labs, creatorul Helium, a semnat un acord cu furnizorul american de telecomunicații T-Mobile pentru a lansa Helium Mobile, un serviciu de telefonie mobilă alimentat prin cripto, care va permite abonaților să câștige recompense cripto. Abonații Helium Mobile din acest plan de telefonie mobilă pot alege să câștige recompense simbol pentru partajarea datelor de calitate a acoperirii și pentru a ajuta la identificarea locațiilor Helium dead spot din toată țara. Este necesar un dispozitiv compatibil 5G.

Fiind o rețea wireless descentralizată, Helium oferă acoperire open source în întreaga lume. De la lansarea sa în 2019, au fost implementate peste 900.000 de puncte de acces folosind Helium, cu 1.000 de unități adăugate zilnic. În prezent, există peste 2.500 de hotspot-uri active 5G Helium în 889 de orașe din SUA, de când programul a intrat în funcțiune în august 2022.

Solana, noul blockchain Helium, este cunoscut ca un hub pentru construirea de aplicații descentralizate. Luând în considerare tranzacțiile cu vot, tranzacțiile zilnice ale Solana au crescut de la aproximativ 100 de milioane la 200 de milioane pe zi. Numărul de utilizatori blockchain a depășit un milion în luna mai a acestui an. Dezvoltatorii Helium au recomandat schimbarea datorită capacității Solanei de a îmbunătăți eficiența operațională și scalabilitatea proiectelor.