Guvernul Regatului Unit a introdus un proiect de lege care vizează combaterea spălării banilor și a fraudei, extinzând în special capacitatea autorităților de a viza criptomonedele utilizate în scopuri ilicite.

Într-un anunț de joi, guvernul Regatului Unit spus Parlamentarii au introdus în Parlament proiectul de lege privind infracțiunile economice și transparența corporativă, ca parte a eforturilor de a expulza „banii murdari” din țară. Proiectul de lege conținea prevederi pentru a reduce „birocrația în legătură cu responsabilitatea confidențialității” și a acorda autorităților de aplicare a legii autoritatea „de a obliga companiile să predea informații care ar putea fi legate de spălarea banilor sau finanțarea guvernamentală.” terorism”, inclusiv criptografie.

„Noua lege va face mai ușor și mai rapid pentru agențiile de aplicare a legii, cum ar fi Agenția Națională a Criminalității, să sechestreze, să înghețe și să recupereze criptoactive, moneda digitală care este din ce în ce mai folosită de criminalii organizați pentru a spăla veniturile provenite din fraudă, droguri. și criminalitatea cibernetică”, a spus guvernul. . „Consolidarea competențelor din Legea privind veniturile criminalității va eficientiza legislația pentru a se asigura că agențiile pot ține pasul cu schimbările tehnologice rapide și pot împiedica activele să finanțeze noi infracțiuni”.

Graeme Biggar, directorul general al Agenției Naționale pentru Crimă din Marea Britanie, a declarat:

„Infractorii interni și internaționali au spălat de ani de zile veniturile din infracțiunile și corupția lor, abuzând de structurile companiilor din Marea Britanie și folosesc din ce în ce mai mult criptomonede. Aceste reforme mult-așteptate și binevenite ne vor ajuta să reprimăm ambele.”

Proiectul de lege, anunțat pentru prima dată de regele Carol, care era încă prinț la acea vreme, în mai, în timpul discursului reginei în ambele camere ale Parlamentului Regatului Unit, s-a spus că „abordează finanțele ilicite, reduce crimele economice și ajută companiile să se dezvolte. Ministerul Economiei și Finanțelor din țară a lucrat, de asemenea, pentru a include stablecoins ca mijloc de plată în cadrul său de reglementare.

Potrivit guvernului Regatului Unit, extinderea capacității autorităților de a sechestra, îngheța și recupera criptomonul s-a bazat pe o legislație care face „mai rapidă impunerea de sancțiuni aspre” persoanelor legate de președintele rus Vladimir Putin, apoi de invazia Ucrainei. Factura a venit după a Mare reorganizare în Regatul Unit odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a și a prim-ministrului Liz Truss în locul lui Boris Johnson.

Legate de: Secretarul economic al Marii Britanii promite că va face din țara un hub cripto sub noul prim-ministru

Potrivit guvernului, Poliția Metropolitană a susținut că a existat „o creștere uriașă a capturilor de criptomonede” în 2021, pe măsură ce spațiul și numărul de utilizatori au crescut. bbc raportat în iulie 2021, poliția a confiscat separat 114 de milioane de lire sterline și 180 de milioane de lire sterline, aproximativ 331 de milioane de dolari la momentul presării, în criptomonede legate de spălarea de bani internațională.