Piețele de acțiuni din SUA au salutat acordul privind plafonul datoriei și datele privind salariile non-agricole din mai pe 2 iunie, cu creșteri puternice. S&P 500 a crescut cu 1,8% în cursul săptămânii, în timp ce Nasdaq-ul a crescut cu 2%. Aceasta a fost a șasea săptămână consecutiv Profiturile pentru Nasdaq, prima astfel de ocazie din ianuarie 2020.

Pe lângă cele de mai sus, așteptarea ca Rezerva Federală să rămână în modul de pauză în timpul următoarei întâlniri ar fi putut fi un catalizator pentru raliu. CME FedWatch Instrument arată o probabilitate de 75% pentru o pauză, restul de 25% așteptând o creștere de 25 de puncte de bază la întâlnirea din 14 iunie.

Vizualizare zilnică a datelor de pe piața cripto. Fântână: Coin360

Creșterile de pe piețele de acțiuni nu au reușit să declanșeze o performanță similară în Bitcoin (BTC) și altcoins. Cu toate acestea, o concluzie minoră este că mai multe criptomonede majore au încetat să scadă și încearcă să înceapă o redresare.

Ar putea taurii să mențină impulsul și să rupă peste nivelurile superioare de rezistență respective? Dacă o fac, care sunt primele cinci criptomonede care pot conduce raliul?

Analiza prețului Bitcoin

Bitcoin s-a tranzacționat aproape de media mobilă exponențială de 20 de zile (27.233 USD) în ultimele trei zile. Acest lucru sugerează că taurii cumpără o scădere aproape de 26.500 USD.

Graficul zilnic BTC/USDT. Sursa: TradingView

EMA de 20 de zile s-a aplatizat, iar RSI este chiar sub punctul de mijloc, indicând un echilibru între cerere și ofertă. Acest echilibru se va înclina în favoarea cumpărătorilor dacă împing prețul peste linia de rezistență a modelului de canal descendent. Asta poate începe un marș spre nord spre 31.000 de dolari.

Dacă prețul scade de la linia de rezistență, va sugera că perechea BTC/USDT poate petrece mai mult timp în interiorul canalului. Nivelul critic de urmărit în declin este de 25.250 USD. O pauză și închidere sub acest suport poate intensifica vânzarea și trage prețul spre 20.000 USD.

Grafic pe 4 ore BTC/USDT. Sursa: TradingView

Graficul cu 4 ore arată că ursii protejează rezistența imediată la 27 350 de dolari. În declin, perechea a înregistrat minime mai mari pe termen scurt, indicând că cererea este la niveluri mai scăzute. Acest lucru îmbunătățește perspectivele pentru un raliu deasupra rezistenței aeriene. Dacă se întâmplă acest lucru, perechea poate trage până la linia de rezistență a canalului descendent.

Dacă urșii vor să obțină un avantaj, vor trebui să scadă rapid prețul sub cel mai apropiat suport la 26.505 USD. Următoarea oprire la dezavantaj ar putea fi 26.360 USD și apoi 25.800 USD.

Analiza prețului Cardano

Cardano (ADA) a găsit în mod repetat sprijin la linia de trend ascendent, dar taurinele nu au reușit să împingă prețul peste media mobilă simplă de 50 de zile (0,38 USD).

Graficul zilnic ADA/USDT. Sursa: TradingView

O erupție a acestei tranzacții în intervale strânse este probabil să aibă loc în următoarele zile. Dacă taurii împing și mențin prețul peste SMA de 50 de zile, va deschide calea pentru un posibil rally la 0,42 USD și apoi la 0,44 USD.

Alternativ, dacă prețul scade de la SMA de 50 de zile și scade sub linia de trend ascendent, va sugera începerea unei corecții mai profunde. Perechea ADA/USDT ar putea scădea apoi la suportul puternic la 0,30 USD.

Graficul de 4 ore ADA/USDT. Sursa: TradingView

Graficul pe 4 ore arată că nivelul de 0,38 USD acționează ca un obstacol puternic. Cu toate acestea, mediile mobile în creștere și RSI-ul în zona pozitivă indică faptul că taurii au avantajul. Dacă cumpărătorii împing prețul peste 0,38 USD, perechea ar putea crește la 0,40 USD și apoi la 0,42 USD.

Dacă prețul scade brusc de la nivelul actual și scade sub SMA de 50, va sugera că ursii au preluat controlul pe termen scurt. Perechea se poate prăbuși apoi la 0,36 USD și apoi la 0,35 USD.

Analiza cantitativă a prețurilor

După ce a rămas sub linia trendului descendent timp de câteva zile, Quant (QNT) sa întors și a început un raliu pe 26 mai. Taurii și-au continuat să cumpere și au împins prețul peste mediile mobile pe 29 mai, semnalând o posibilă inversare a tendinței.

Graficul zilnic QNT/USDT. Sursa: TradingView

Mediile mobile au finalizat un crossover optimist, iar RSI-ul se află pe teritoriul pozitiv, indicând că calea celei mai puține rezistențe este în sus. Există o barieră la 120 USD, dar dacă taurii o trec, perechea QNT/USDT ar putea crește la 128 USD și apoi la 135 USD.

Contrar acestei presupuneri, dacă prețul scade brusc de la 120 USD, ursii vor încerca să împingă prețul la EMA de 20 de zile (110 USD). Acesta rămâne nivelul cheie de urmărit, deoarece o pauză sub acesta va indica faptul că ursii au revenit la control.

Diagramă QNT/USDT pe 4 ore. Sursa: TradingView

Graficul de 4 ore arată că prețul este blocat într-un interval de tranzacționare între 114,50 USD și 120 USD. EMA de 20 de zile este plată, dar RSI este pe un teritoriu pozitiv, ceea ce indică faptul că impulsul rămâne optimist. Dacă taurii depășesc obstacolul la 120 USD, este posibil ca perechea să înceapă următoarea etapă a mișcării mai sus.

În schimb, dacă prețul scade și scade sub 114,50 USD, va sugera că ursii au un ușor avantaj. Apoi perechea poate scădea la 110 USD și apoi la 102 USD. Cu cât scăderea este mai adâncă, cu atât este mai lung timpul necesar pentru reluarea recuperării.

Legate de: Volatilitatea scăzută a piețelor de criptomonede: un blestem sau o oportunitate?

Analiza prețului jetonului de randare

În timp ce majoritatea criptomonedelor majore se luptă să înceapă o recuperare într-un trend descendent, Render Token (RNDR) a început o nouă mișcare optimistă.

Graficul zilnic RNDR/USDT. Sursa: TradingView

Perechea RNDR/USDT a scăzut la EMA de 20 de zile (2,48 USD) pe 31 mai, dar taurii au apărat cu succes nivelul. Acest lucru arată un sentiment pozitiv în cazul în care comercianții cumpără scăderi la niveluri de suport puternice. Perechea ar putea retesta maximul din 52 de săptămâni de 2,95 USD. Dacă această rezistență este ruptă, perechea poate crește vertiginos la 3,75 USD.

Primul semn de slăbiciune va fi o pauză și închidere sub EMA de 20 de zile. O astfel de mișcare va indica o rezervare agresivă a profitului de către tauri pe termen scurt. Acest lucru ar putea deschide ușile pentru o posibilă scădere la SMA de 50 de zile (2,20 USD).

Grafic pe 4 ore RNDR/USDT. Sursa: TradingView

Mediile mobile au finalizat un crossover optimist, iar RSI-ul se află pe teritoriul pozitiv, ceea ce indică faptul că taurii au avantajul. Cumpărătorii vor încerca să împingă prețul deasupra zonei de rezistență superioară între 2,90 USD și 2,95 USD. Dacă reușesc, perechea poate începe un nou trend ascendent.

În schimb, dacă prețul scade de la nivelul actual sau de la rezistența generală și scade sub mediile mobile, va sugera că ursii revin. O pauză și închidere sub 2,42 USD va semnala începutul unei mișcări mai scăzute spre 2,25 USD.

Analiza prețurilor Rocket Pool

Rocket Pool (RPL) a fost tranzacționat într-un model de canal în creștere în ultimele zile. Un semn pozitiv pe termen scurt este că taurii au menținut prețul peste mediile mobile. Acest lucru semnalează o schimbare a sentimentului de la vânzarea în raliuri la cumpărarea în declin.

Graficul zilnic RPL/USDT. Sursa: TradingView

Perechea RPL/USDT s-a tranzacționat într-un interval strâns în ultimele zile. Acest lucru sugerează că o extindere a gamei ar putea fi chiar după colț. Dacă prețul izbucnește și se închide peste 50,50 USD, acesta va sugera începutul unei mișcări în sus spre linia de rezistență a canalului. Urșii sunt așteptați să apere acest nivel cu toată puterea lor.

Această viziune pozitivă va fi invalidată pe termen scurt dacă prețul scade de la nivelul actual și scade sub mediile mobile. Perechea ar putea apoi să cadă la linia de sprijin a canalului.

Graficul RPL/USDT pe 4 ore. Sursa: TradingView

Graficul cu 4 ore arată că taurii mențin prețul peste mediile mobile, dar nu au reușit să depășească obstacolul general de 50,37 USD. Acest lucru sugerează că urșii continuă să vândă în raliuri minore.

Dacă prețul scade și scade sub 50-SMA, va indica faptul că taurii au renunțat. Perechea poate scădea la linia de suport aproape de 46 USD.

În schimb, dacă cumpărătorii împing și mențin prețul peste 50,50 USD, impulsul optimist poate crește, iar perechea ar putea crește la 53,50 USD.