Mixerul criptografic Tornado Cash a revenit pe platforma de dezvoltare software GitHub după câteva săptămâni în care a fost interzis de pe site.

Dezvoltatorul Ethereum Preston Van Loon a accesat Twitter joi pentru raport că GitHub a anulat parțial organizația Tornado Cash și colaboratorii la platforma sa. Dezvoltatorul a sugerat că depozitele de coduri Tornado Cash sunt acum în modul numai citire, ceea ce înseamnă că GitHub nu a restabilit încă funcționalitatea completă.

„Dar acesta este un progres de la o interdicție totală. Încurajez în continuare GitHub să inverseze toate acțiunile și să readucă depozitele la starea lor anterioară”, a spus Van Loon.

Conform datelor GitHub, cele mai recente actualizări ale depozitelor Tornado Cash au fost Terminat pe 22 august sau la scurt timp după ce cofondatorul Tornado Cash, Roman Semenov, a raportat că contul său se afla pe platformă. Pe 8 august, Oficiul Statelor Unite pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) a interzis rezidenților din SUA să folosească Tornado Cash și a inclus pe lista neagră adresele de 44 USD Coin (USDC) și Ether (ETH) asociate mixerului.

Revenirea lui Tornado Cash la GitHub a venit la scurt timp după ce OFAC și-a clarificat politicile privind Tornado Cash pe 13 septembrie, declarând că rezidenții din SUA nu vor încălca sancțiunile prin copierea codului mixerului sau făcându-l disponibil online. OFAC a remarcat, de asemenea, că americanilor nu li se va interzice să viziteze site-ul web Tornado Cash dacă acesta va deveni din nou disponibil online.

Bazat pe blockchain-ul Ethereum, Tornado Cash este un instrument care le permite utilizatorilor să-și ascundă tranzacțiile cripto pentru a-și proteja anonimatul prin ofuscarea urmelor de informații de pe blockchain. Mixerul Ethereum a fost controlat de autoritățile globale de reglementare după interdicția OFAC, care a dus la arestarea dezvoltatorilor Tornado Cash pentru presupusa lor implicare în spălarea banilor prin intermediul platformei.

Legate de: Tornado Cash a lăsat un gol, timpul va spune ce îl umple — Om de știință șef Chainalysis

Controversa în curs de desfășurare în jurul lui Tornado Cash a ridicat multe întrebări în comunitatea criptomonedei și a dezvoltatorilor, mulți oameni fiind preocupați de problemele legale legate de scrierea codului open source. Unele firme cripto importante s-au opus, de asemenea, acțiunilor Departamentului de Trezorerie, schimbul Coinbase a decis să susțină un proces intentat de utilizatorii Tornado Cash împotriva OFAC.

După cum sa raportat anterior, cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a susținut public că a folosit Tornado Cash pentru a dona fonduri Ucrainei pentru a proteja confidențialitatea financiară a destinatarilor.