După câteva luni de întârzieri, upgrade-ul Cardano Vasil și hard fork au intrat în sfârșit în funcțiune joi la 21:44 UTC, aducând îmbunătățiri semnificative de „performanță și capacitate” blockchain-ului.

Succesul hard fork-ului Cardano mainnet a fost anunțat joi de firma de blockchain Input Output Hong Kong (IOHK) pe Twitter, în timp ce alții au, de asemenea, observat ticăitul hard furk într-un Twitter Spaces live cu co-fondatorul Cardano Charles Hoskinson.

IOHK a declarat anterior că actualizările semnificative pe care le aduce furk-ul este transmiterea în flux a blocurilor fără validare completă, permițând crearea mai rapidă a blocurilor. Actualizările la contractele sale inteligente Plutus pentru o eficiență mai mare permit, de asemenea, implementarea și rularea aplicațiilor descentralizate la costuri mai mici.

Noile capabilități aduse de actualizările de script Plutus vor fi disponibile dezvoltatorilor de pe rețeaua principală pe 27 septembrie, după un timp care durează în prezent aproximativ cinci zile.

Bill Barhydt, fondatorul platformei de tranzacționare cu criptomonede Abra, a numit actualizarea „un mare câștig pentru dezvoltatori” cu platforma financiară descentralizată Genius Yield. tweeting a fost „una dintre cele mai complexe și mai importante actualizări ale rețelei Cardano făcute vreodată”.

Data actualizării a fost anunțată la începutul lunii septembrie de IOHK, în timp ce „indicatorii de masă critică” necesari pentru a declanșa hard furk au fost atinși în 24 de ore de la eveniment.

Legate de: Hard Fork-urile Ethereum post-fuziune sunt aici: acum ce?

Vine după luni de întârzieri și reprogramare, ziua lansării fiind programată inițial pentru iunie, a fost amânată de două ori din cauza problemelor de testare cauzate de erori într-o versiune anterioară a nodului care creează probleme de compatibilitate.

După upgrade-ul Vasil, Cardano continuă să-și dezvolte soluția de scalare de nivel 2, protocolul Hydra head, care procesează tranzacțiile în afara blockchain-ului Cardano, folosind-o în continuare ca nivel de securitate și decontare.

Ultimul a updata la Hydra din 16 septembrie a detaliat că echipa a abordat o problemă cunoscută cu nodurile Hydra. Protocolul nu are o dată stabilită de lansare, dar este destinat pentru un timp la sfârșitul anului 2022 sau primul trimestru al anului 2023.

Anunțul lansării cu succes a făcut ca prețul monedei ADA lui Cardano să crească cu aproape 4% în ultimele 24 de ore la 0,46 USD CoinGecko date, deși este încă sub 4,5% pe săptămână.