Tokenul nativ Ethereum Ether (ETH) urmărește o inversare bruscă ascendentă după ce a pierdut 25% de la maximul său din noiembrie de 1.675 USD, potrivit unui nether fractal descoperit de analistul independent de piață Wolf.

Poate Ethereum să-și listeze fractalul din martie 2020?

Wolf compară tendința descendentă de mai multe luni a Ethereum între mai 2018 și martie 2020 cu o corecție similară, dar relativ mai scurtă după iulie 2022. Dacă mișcarea se repetă, înseamnă că prețul Ether a atins nivelul minim în noiembrie 2022, conform analistului, după cum se arată mai jos.

Comparația performanței prețurilor ETH/USD 2019-20 și 2022. Sursa: TradingView/Wolf

Wolf extrage semnale din prăbușirea prețului Ethereum din martie 2020 declanșată de pandemia Covid-19 – un eveniment de lebădă neagră. În mod similar, prețul ETH a scăzut în noiembrie 2022 din cauza unei alte lebădă neagră: prăbușirea schimbului de criptomonede FTX.

Dar ETH/USD a revenit agresiv după prăbușirea din martie 2020, susținută de reducerile ratelor din Rezerva Federală, care au pompat mai mulți bani în economie, dintre care o parte au revărsat pe piața cripto.

În mod similar, în noiembrie 2022, modestul raliu de „lebădă neagră” post-FTX al Ether coincide cu așteptările tot mai mari că Fed-ul își va încetini majorările ratelor. Prin urmare, Ether are șanse mari să repete fractalul din martie 2020 la noi maxime lunare.

În plus, analist de piață independent, Cold Blood Shiller, merge un „punct de erupție clar” pe graficul zilnic al lui Ethereum, și anume Awesome Oscillator (AO) și Relative Strength Index (RSI). Ambii indicatori par să fi devenit optimist recent, după cum se arată mai jos.

Graficul prețului zilnic ETH/USD. Sursa: TradingView/Cold Blood Shiller

Urșii anticipează că ETH va pierde încă 50%

Cu toate acestea, Ether este în prezent cu 75% sub recordul din noiembrie 2021, iar piața a văzut mai multe capcane de tauri de atunci.

Analist de piață Aditya Siddhartha Roy note posibila formare a unei capcane de tauri similare în tendința actuală de mini-up, despre care, spune el, riscă să se epuizeze în apropierea unei linii de tendință de rezistență descendentă de mai multe luni.

Graficul prețului zilnic ETH/USD. Sursa: TradingView/Aditya Siddhartha Roy

O retragere decisivă de la linia de tendință descendentă ar împinge Ether spre 700 de dolari, ceea ce ar putea fi un „posibil jos”, explică Roy.

Înrudit: Derivatele Ethereum par bajoriști, dar comercianții cred că ETH Bottom este în poziție

Analiza lui Roy se aliniază cu configurația triunghiului simetric al Ethereum, cel mai bine vizibilă în graficul cu intervalul de timp mai lung de mai jos, a cărui țintă tehnică negativă este de aproximativ 675 USD.

Graficul prețului pe trei zile ETH/USD. Sursa: TradingView

Cu alte cuvinte, perechea ETH/USD este încă expusă riscului de a mai scădea cu 50% la începutul lui 2023.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări de investiții. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să facă propriile cercetări atunci când iau o decizie.