Prăbușirea schimbului de criptomonede FTX continuă să aibă efecte secundare în toată industria criptomonedei, mai multe companii axate pe criptomonede raportând că cantități semnificative din capitalul lor sunt blocate în FTX.

Între 11 și 14 noiembrie, trei companii de criptomonede au anunțat pierderi mari, iar una dintre ele a fost nevoită să concedieze lucrători pentru a face față crizei.

Pe 11 noiembrie, fondul cripto speculativ Galois Capital Anunțat avea „fonduri semnificative” blocate în FTX, cu un Financial Times din 12 noiembrie raport care spunea că o posibilă valoare de 50 de milioane de dolari din activele Galois au fost blocate în schimb.

Alte firme axate pe cripto au raportat că fondurile lor sunt blocate pe bursa acum falimentară.

New Huo Technology, proprietarul platformei cripto Hbit Limited din Hong Kong Anunțat Pe 14 noiembrie, el nu a putut să retragă criptomonede în valoare de 18,1 milioane de dolari înainte ca FTX să înceteze procesarea retragerilor.

13,2 milioane USD din această pierdere sunt active digitale deținute de utilizatorii Hbit, iar compania a spus că va continua să ia măsuri pentru „retragerea criptomonedei cât mai curând posibil”, a recunoscut bit din cauza declarațiilor de faliment ale FTX, criptomoneda „poate Nu [be] capabil să fie eliminat din FTX.”

Potrivit anunțului, Li Lin, acționarul majoritar al companiei și fondatorul schimbului de criptomonede Huobi, a fost de acord să împrumute companiei până la 14 milioane de dolari pentru a le utiliza pentru procesarea retragerilor. Cu toate acestea, compania nu știe încă care va fi impactul financiar al falimentului FTX dacă nu va putea niciodată să retragă fondurile.

Startup-ul nigerian Web3 Nestcoin a anunțat, de asemenea, că nu a reușit să retragă fonduri de la FTX, CEO-ul companiei, Yele Bademosi, postând o scrisoare trimisă anterior investitorilor pe Twitter pe 14 noiembrie.

Scrisoarea detalia că Nestcoin va concedia lucrătorii „deoarece ne-am păstrat activele (numerar și monede stabile) în FTX pentru a ne gestiona cheltuielile de operare” și nu mai avem fonduri pentru a plăti o parte din personal.

Anterior, platforma de agregare a datelor cripto CoinGecko a avertizat pe 13 noiembrie că disponibilizările în sectorul cripto ar putea crește în următoarele luni, când „șocul complet” al colapsului brusc al FTX va avea loc.

Legate de: Se va confrunta SBF cu consecințe pentru managementul defectuos al FTX? nu conta pe asta

Pe 11 noiembrie, FTX a declarat că aproximativ 130 de companii din grupul său FTX, inclusiv entitatea sa americană FTX.US și firma de tranzacționare soră Alameda Research, au depus faliment în SUA după ce FTX a suferit o criză de lichiditate și nu a putut procesa retragerile utilizatorilor. lăsându-și clienții fără acces la fondurile lor deținute la bursă.

Autoritatea locală de reglementare a valorilor mobiliare a înghețat activele filialei sale din Bahamas, FTX Digital Markets, pe 10 noiembrie, iar lichidatorii au fost numiți pentru a-și proteja fondurile în timp ce au loc procedurile de faliment.