Organizațiile de reglementare centralizate guvernează de obicei inflația prețului activelor pe piețele de capital tradiționale. Este la fel și în Web3? Cine garantează fair-play-ul?

În Statele Unite, Rezerva Federală (Fed) își asumă responsabilitatea pentru menținerea inflației la niveluri rezonabile prin implementarea unor instrumente precum modificări ale ratei dobânzii, programe de cumpărare de obligațiuni și tipărirea banilor. Această obligație este de obicei similară în majoritatea celorlalte națiuni. În Web3, inflația este controlată de politica monetară a protocolului, care este determinată de comunitate printr-un guvern descentralizat.

Mecanismele deflaționiste sunt țesute în tokenomics pe măsură ce ecosistemul este creat. Acolo unde jetoanele sunt în aprovizionare nelimitată, pe măsură ce ecosistemul de jetoane se maturizează, vor exista mai multe oportunități de cheltuit. Prin urmare, organizația care gestionează simbolul trebuie să identifice în mod proactiv aceste oportunități și să le integreze în tokenomics pentru a reduce oferta.

Fuziunea Ethereum este un bun exemplu al modului în care oferta și cererea pentru Ethereum au fost modificate pentru a-l face deflaționist. Astfel de modificări semnificative ale tokenomics sunt de obicei propuse, aprobate și executate de o organizație autonomă descentralizată (DAO) care guvernează jetonul și platforma din spatele acestuia.

Aceste schimbări tokenomice sunt apoi integrate în contractele inteligente, pe măsură ce ecosistemul reglementează. Contractele inteligente conduc la noile reguli de afaceri și modelul economic al ecosistemului. Drept urmare, DAO-urile ar putea juca un rol important în asigurarea unei guvernări eficiente și eficace a token-urilor.

Întrucât descentralizarea este una dintre principiile lumii blockchain, un sistem economic care nu este controlat de echipele fondatoare, investitori, capitaliști de risc și balene este esențial pentru a oferi tokenomics durabile bazate pe modele de afaceri puternice.







Source link