De la prăbușirea monedei stabile algoritmice Terra (LUNA) la mijlocul anului 2022, mulți utilizatori din spațiul criptografic au dezvoltat o oboseală față de acea anumită clasă de active. Piața de monede stabile algoritmice a scăzut de 10 ori față de punctul maxim înainte de incidentul Terra.

Cu toate acestea, acest lucru nu i-a împiedicat pe dezvoltatorii rețelei Cardano să avanseze cu lansarea stablecoin-ului supracolateralizat al ecosistemului. Djed (DJED) a fost lansat pe rețeaua principală Cardano pe 31 ianuarie și este legat de USD și susținut de moneda nativă a lui Cardano ADA (ADA). Utilizați jetonul SHEN ca monedă de rezervă.

Potrivit anunțului, noul token a finalizat recent un audit de securitate cu succes și a fost în dezvoltare de peste un an. DJED este un produs al Coti, un dezvoltator de soluții de finanțare descentralizată (DeFi) pe blockchain-ul Cardano, ca vehicul pentru noi oportunități DeFi și de plată.

Cointelegraph a contactat dezvoltatorii pentru feedback suplimentar cu privire la lansare.

Înainte de lansarea noului stablecoin Cardano, ideea creării unui alt stablecoin algoritmic a provocat tremurături în rândul comunității cripto online.

Legate de: Buterin: Cum să creați monede oarecum stabile, care să nu se prăbușească sau să se prăbușească

Aceasta este una dintre cele mai recente dintr-o serie de actualizări recente apărute din rețeaua Cardano, care a inclus un anunț din partea co-fondatorului Charles Hoskinson pe 12 ianuarie că ecosistemul se va extinde prin sidechain-uri personalizate.

Pe 23 ianuarie, din cauza unei anomalii, 50% dintre nodurile Cardano au fost offline și au trebuit să fie repornite, provocând o întrerupere a rețelei. Acest lucru a fost cu doar o săptămână înainte de lansarea noului algo stablecoin.

La începutul anului 2023, Bloomberg a raportat că firma de evaluare a riscurilor Moody’s Corporation dezvoltă un sistem de notare pentru monede stabile, care va include analiza inițială a până la 20 de active digitale.