Dezvoltatorii de la fundația Ethereum au decis să exploreze opt Propuneri de îmbunătățire a Ethereum (EIP) pentru Actualizarea Shanghai, următoarea actualizare majoră după fuziune și trecerea acesteia către consensul de dovadă a mizei, a anunțat fundația Ethereum pe 24 noiembrie.

Într-un apel săptămânal, dezvoltatorii au decis ce caracteristici ar trebui incluse în următorul hard fork, care urmează să fie lansat în a doua jumătate a anului 2023. Potrivit echipei JavaScript Fundației Ethereum de pe Twitter:

Una dintre caracteristicile principale care se așteaptă să fie în hard fork-ul din Shanghai, Beacon Chain Staked Ether (ETH) este setat să se deblocheze, ceea ce va permite retragerea activelor odată cu upgrade, adică utilizatorii cu miza Ethereum înainte de fuziune. va putea accesa acele jetoane, precum și orice alte recompense. O cronologie anterioară a anticipat că ETH blocat va fi accesibil la 6-12 luni după Fuziune.

Printre propunerile aprobate se numără EIP 4844, care se concentrează pe valorificarea tehnologiei proto-danksharding și este de așteptat să crească performanța rețelei și să reducă dramatic taxele de tranzacție, o îmbunătățire semnificativă a scalabilității. Alte EIP-uri se adresează mașinilor virtuale Ethereum de actualizare, inclusiv EIP 3540, EIP 3670, EIP 4200, EIP 4570 și EIP 5450.

Versiunea de testnet din Shanghai, numită Shandong, a fost lansată pe 18 octombrie, permițând dezvoltatorilor să lucreze la implementări precum formatul obiect Ethereum Virtual Machine (EVM), este una dintre cele mai așteptate actualizări de la comunitate, deoarece separă codificarea de date, care ar putea fi benefice pentru validatorii din lanț.

După cum a raportat anterior Cointelegraph, fuziunea a fost primul pas în acest proces în cinci părți, care de atunci a fost elaborat de diverși dezvoltatori Ethereum, participanți la ecosistem și comentatori. Schimbarea cheie de la fuziune este reducerea drastică a consumului de energie, care ar trebui să reducă consumul de energie al Ethereum cu 99%.