La doar cinci zile după ce Binance și CEO-ul său Changpeng „CZ” Zhao au fost dați în judecată de către Comisia de tranzacționare a mărfurilor futures (CFTC) din Statele Unite pentru presupuse încălcări comerciale, un nou proces de un miliard de dolari a fost intentat împotriva lui Binance. influenceri pentru promovarea valorilor mobiliare neînregistrate.
Pe 31 martie, firma de avocatură Moscowitz și Boies Schiller Flexner au intentat un proces de 1 miliard de dolari în Districtul de Sud al Floridei, acuzând implicarea Binance în tranzacționarea cu valori mobiliare neînregistrate și plătirea unor influenți pentru promovarea ilegală a serviciilor menționate. in conformitate spre Fortune. În timp ce explica acuzațiile, dosarul menționa:
„Acesta este un exemplu clasic de schimb centralizat care promovează vânzarea unui titlu neînregistrat”.
Într-un proces anterior împotriva Voyager, firma de avocatură a susținut că influențatorii care promovează „valori mobiliare neînregistrate” sunt răspunzători pentru pierderile clienților. Pe baza unor afirmații similare, Binance și influenți, starul Miami Heat NBA Jimmy Butler și YouTubers Graham Stephan și Ben Armstrong (BitBoy Crypto), sunt provocați să plătească 1 miliard de dolari pentru daunele cauzate activelor investitorilor.
„Am investigat aceleași probleme de securitate neînregistrate împotriva Binance de peste un an”, a adăugat procesul. Promotorii și bursele care facilitează tranzacțiile cu astfel de active „ar fi răspunzători” pentru pierderile clienților. În plus, procesul susține că investitorii nu trebuie să demonstreze că au fost influențați de reclame.
Deși trei cetățeni americani au introdus cazul, procesul susține că „milioane” de oameni ar putea fi eligibile pentru a primi daune. Firma de avocatură intenționează, de asemenea, să lege mai mulți influenți Binance la proces în dosarele viitoare.
Legate de: Binance vs. CFTC: Ultima bătălie judiciară ar putea deranja peisajul criptografic al SUA
CZ și alți directori de top din Binance au ascuns legăturile schimbului de criptomonede cu China, susține un raport al Financial Times.
„Nu mai publicăm adresele birourilor noastre… oamenii din China pot spune direct că biroul nostru nu este în China”, a spus Zhao într-un grup de mesaje al companiei în noiembrie 2017.
Cu toate acestea, vorbind cu Cointelegraph, Binance a confirmat că compania „nu operează în China și nici nu avem nicio tehnologie, inclusiv servere sau date, cu sediul în China”, adăugând:
„Deși aveam un centru de apeluri pentru servicii clienți în China pentru a servi vorbitori de mandarin din întreaga lume, angajaților care doreau să rămână în companie li sa oferit asistență pentru relocare începând cu 2021.”
Potrivit Binance, cei 8.000 de angajați cu normă întreagă ai săi locuiesc în Europa, Americi, Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific.
Revista: Agențiile de aplicare a legii din SUA cresc presiunea asupra crimelor legate de criptomonede
Source link