O curte de apel din Statele Unite urmează să audieze argumentele orale legate de procesul Grayscale Investment împotriva Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din cauza deciziei sale de a refuza fondul tranzacționat la bursă la vedere (ETF) Bitcoin de la Grayscale.

Potrivit unei cereri de judecată arhivat pe 23 ianuarie, ambele părți își vor prezenta argumentele la Curtea de Apel pentru Districtul Columbia pe 7 martie 2023, la 9:30, ora locală.

Argumentele orale sunt prezentări orale ale avocaților care subliniază de ce clienții lor ar trebui să câștige cazul. Fiecare parte din dosar vorbește pe rând direct cu judecătorul și răspunde la întrebările acestuia și are același timp pentru a face acest lucru.

Într-o postare pe Twitter pe 24 ianuarie, directorul juridic al lui Grayscale, Craig Salm, a spus că moțiunea nou depusă este „o veste bună”, deoarece anticipau anterior ca argumentele orale să fie programate „încă din al doilea trimestru”.

Componența completului de argumentare în dosarul Grayscale va fi anunțată pe 6 februarie, cu 30 de zile înainte de data Argumentului oral, în timp ce termenul de argumentare va fi stabilit într-o ordine separată, potrivit moțiunii.

Grayscale își actualizează programul de contestații cu data cererii de argumentare orală Sursa: scara tonurilor de gri

Grayscale și-a lansat un proces împotriva SEC în iunie 2022, după ce autoritatea de reglementare i-a respins cererea de a-și transforma Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) în valoare de 12 miliarde de dolari într-un ETF spot.

La începutul acestei luni, Grayscale a depus un răspuns la Curtea de Apel DC, susținând că SEC a acționat arbitrar în tratarea ETF-urilor tranzacționate la vedere diferit de produsele tranzacționate la termen și că SEC și-a depășit autoritatea atunci când a respins cererea lui Grayscale pentru un ETF Bitcoin.

Legate de: Abordarea „unidimensională” a SEC încetinește progresul Bitcoin: CEO-ul Grayscale

CEO-ul Grayscale, Michael Sonnenshein, a reiterat un punct similar în timpul unui interviu la Squawk Box de la CNBC pe 24 ianuarie, declarând:

„Este important să ne amintim rolul pe care îl joacă autoritățile de reglementare precum SEC atunci când vine vorba de investitori. Ei nu sunt aici pentru a le spune investitorilor în ce să investească sau în ce să nu investească. Ei sunt aici pentru a se asigura că sunt făcute toate dezvăluirile corespunzătoare. […] asa de [investors] Ei sunt conștienți de toate riscurile asociate.”

Sonnenshein a spus că „se așteptau cu siguranță” la o decizie a instanțelor cu privire la cazul lor împotriva SEC în „al doilea sau al treilea trimestru al acestui an”.

„Lucrul frustrant pentru investitori și, cu siguranță, pentru echipa Grayscale, este că suntem de fapt o companie născută în SUA, care a folosit cadrele de reglementare americane existente pentru a aduce criptomoneda investitorilor din întreaga lume într-un mod sigur și conform.

„Întâlnirea cu ambele camere ieri și astăzi, ceea ce auzim cu adevărat […] este că SEC a aprobat deja acest ETF spot-Bitcoin […] mare parte din daunele recente aduse investitorilor pe care le-am văzut în criptomonede ar fi fost evitate”, a adăugat el.