Săptămâna aceasta, în Statele Unite, milioane de oameni din diverse medii politice și financiare vor călători pentru a-și vedea rudele pentru prima dată în câteva luni pentru a sărbători Ziua Recunoștinței.

Pentru persoanele cu mintea cripto, întrebările despre piață pot apărea la fel de repede precum „De ce te-ai tuns?” sau “De ce nu ai devenit doctor?” – mai ales având în vedere prăbușirea publică a bursei majore FTX și reputația acru a fostului său CEO, Sam Bankman-Fried. Echipa Cointelegraph a creat un ghid plin de umor pentru cititorii din SUA, la care să se refere atunci când interacționează cu criptoscepticii și curioșii în timp ce sunt acasă, deși hodler-ii din alte țări pot găsi, de asemenea, câteva sfaturi utile.

“Ce este un SBF?”

În ciuda tuturor acronimelor din trei litere pe care le-ați auzit în știri, membrilor familiei le poate fi greu să creadă că fostul CEO FTX nu este, de fapt, un simbol ticker, chiar dacă cineva a lansat un SBF. Goes to Prison ( Jetonul SBFP) pe 21 noiembrie s-a descurcat puțin mai bine decât schimbul și avantajul său, scăzând cu peste 66% din preț. „SBF” înseamnă „Sam Bankman-Fried”, care a condus acum infamul FTX să devină una dintre cele mai proeminente companii din spațiul criptografic înainte de faliment.

Bankman-Fried a demisionat pe 11 noiembrie, în aceeași zi în care FTX a depus faliment. În prezent locuiește în Bahamas și nu au lipsit poveștile și zvonurile despre fostul director și relația lui cu personalul. SBF ar putea fi extrădat în Statele Unite pentru a fi audiat de oficiali guvernamentali și pentru eventuale acuzații penale.

„De ce nu ai făcut bani din acele maimuțe din desene animate?”

Mulți din spațiul cripto și nu numai au sugerat că piața de token nefungibil sau NFT se află într-un balon, dar cazurile de utilizare ale tehnologiei depășesc cu mult proiecte precum Bored Ape Yacht Club, care este responsabil pentru multe dintre imagini pe care le văd membrii familiei. când poveștile NFT devin populare. Explicarea faptului că NFT-urile pot oferi autentificare pentru produsele digitale și fizice ar putea părea mai puțin importantă decât furtul ultimilor cartofi dulci de pe masă, dar dacă cititorii caută un exemplu care să poată fi folosit acasă, încercați acest lucru:

„Am auzit-o pe Elizabeth Warren spunând că criptomonedele vor ruina economia”

Oricare ar fi înclinațiile tale politice, nimeni nu poate nega că senatorul democrat Elizabeth Warren este printre cele mai puternice voci anti-cripto din Congres. Într-un articol de opinie din Wall Street Journal din 22 noiembrie, senatorul din Massachusetts a spus că situația cu FTX ar trebui să fie un „apel de trezire” pentru autoritățile de reglementare pentru a aplica legile privind industria cripto, pe lângă asocierea activelor digitale cu spălarea banilor și atacurile ransomware. . . Mulți din spațiu l-au criticat pe senator pentru că a adoptat o abordare „totul sau nimic” a activelor digitale, nereușind adesea să facă distincția între schimburile frontale centralizate și proiectele descentralizate care sunt construite pe blockchain.

În ciuda pieței actuale de criptomonedă, mulți susținători ai industriei nu își fac companiile să se retragă, își încasează toate activele digitale și ard orice marfă care poartă sigla Bitcoin (BTC). De fapt, mulți experți sunt de acord că starea legii și reglementărilor privind criptomoneda din Statele Unite ar trebui abordată în curând. Și dacă ar fi existat mai multă supraveghere reglementară a Bankman-Fried și FTX, impactul rezultat asupra pieței ar fi fost mai puțin sever.

Politicienii din întreaga gamă, inclusiv senatorul Texas Ted Cruz și fostul candidat democrat la președinție Andrew Yang, au fost susținători vocali ai criptomonedei și blockchain-ului, dar probabil că părinții lor nu îi vor întreba când vor „obține un loc de muncă adevărat”. ” in timpul vacantelor. .

Mai mulți membri ai echipei Cointelegraph au contribuit la acest articol.