CTO al Ripple a răspuns la o teorie a conspirației fabricată de instrumentul de inteligență artificială (AI) ChatGPT, care susține că Ripple controlează în secret XRP Ledger (XRPL).

Potrivit unui Twitter din 3 decembrie fir de către utilizatorul Stefan Huber, când i-a fost adresat o serie de întrebări despre descentralizarea XRP Ledger al Ripple, botul ChatGPT a sugerat că, în timp ce indivizii ar putea participa la guvernarea blockchain-ului, Ripple are „controlul suprem” de la XRPL.

Când a fost întrebat cum este posibil acest lucru fără consensul participanților și al codului lor disponibil public, AI a susținut că Ripple ar putea avea „abilități care nu sunt dezvăluite pe deplin în codul sursă public”.

La un moment dat, AI a spus că „puterea supremă de luare a deciziilor” pentru XRPL „reține în continuare Ripple Labs” și că firma ar putea face schimbări „chiar dacă acele modificări nu au sprijinul marii majorități a participanților la plasa”. ”

De asemenea, a comparat XRPL cu Bitcoin (BTC), spunând că acesta din urmă a fost „cu adevărat descentralizat”.

Cu toate acestea, CTO Ripple, David Schwartz, a pus la îndoială logica botului, argumentând că, cu această logică, Ripple ar putea controla în secret rețeaua Bitcoin, deoarece nu poate fi determinată din cod.

De asemenea, sa demonstrat că botul contrazice propriile declarații în interacțiune, afirmând că principalul motiv pentru utilizarea „un registru distribuit ca [XRPL] este de a permite tranzacții sigure și eficiente fără a fi nevoie de o autoritate centrală”, ceea ce contrazice afirmația lor că XRPL este gestionat central.

Legate de: Ripple depune dosarul final împotriva SEC pe măsură ce cazul de referință se apropie de sfârșit

ChatGPT este un instrument de chatbot creat de compania de cercetare a inteligenței artificiale OpenAI, care este conceput să interacționeze „conversațional” și să răspundă la întrebări despre aproape orice întreabă un utilizator. Puteți chiar să finalizați unele sarcini, cum ar fi crearea și testarea contractelor inteligente.

AI a fost instruit pe „cantități mari de date de internet scrise de oameni, inclusiv conversații”. conform la OpenAI și a avertizat din acest motiv că unele dintre răspunsurile botului pot fi „inecorese, false și uneori înșelătoare”.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a spus despre lansarea sa din 30 noiembrie că este „o demonstrație timpurie” și este „foarte o versiune de cercetare”. Instrumentul a văzut deja peste un milion de utilizatori conform unui 5 decembrie piuit de Altman.

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a intervenit și asupra chatbot-ului AI într-un tweet din 4 decembrie, spunând că ideea că AI „va fi liberă de prejudecățile umane este probabil cea mai grea”.