Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a atras critici dure din partea comunității după ce a intentat o acțiune civilă federală împotriva membrilor organizației autonome descentralizate Ooki DAO pentru încălcări ale tranzacționării cu active digitale.

Pe 22 septembrie eliberareCFTC a declarat că a depus și soluționat simultan acuzații împotriva fondatorilor platformei de tranzacționare descentralizate bZeroX, Tom Bean și Kyle Kistner, pentru rolul lor în „oferirea ilegală a tranzacțiilor cu mărfuri cu efect de pârghie și în marjă în active digitale”.

Cu toate acestea, comunitatea a stârnit scandal în legătură cu o acțiune civilă concomitentă împotriva asociatului bZeroX Ooki DAO și a membrilor săi, care susține că a operat același protocol software ca bZeroX după ce i s-a transmis controlul și, prin urmare, „a încălcat aceleași legi”. ca și respondenții.”

Acțiunea de executare a stârnit furia mai multor avocați cripto și chiar a unui comisar CFTC cu îngrijorarea că va crea un precedent de reglementare inechitabil.

Într-o declarație disidentă din 22 septembrie, comisarul CFTC Summer Mersinger indicat că, deși susține acuzațiile CFTC împotriva fondatorilor bZeroX, organismul de aplicare intră pe un teritoriu legal neexplorat luând măsuri împotriva membrilor DAO care au votat propunerile de guvernare.

„Nu pot fi de acord cu abordarea Comisiei de a determina răspunderea deținătorilor de token-uri DAO pe baza participării acestora la votul de guvernare din mai multe motive”.

„Această abordare constituie o „reglementare prin aplicare” flagrată, prin stabilirea de politici bazate pe definiții și standarde noi, articulate până acum de către Comisie sau personalul acesteia, sau prezentate pentru comentarii publice”, a spus el.

Jake Chervinsky, avocat și director de politici pentru Asociația Blockchain din SUA, a declarat pe Twitter că acțiunea de aplicare „poate fi cel mai flagrant exemplu” de reglementare prin aplicare în istoria cripto, făcând comparații între Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA și CTFC. , menționând că:

„Ne-am plâns pe larg că SEC a abuzat de această tactică, dar CFTC i-a făcut de rușine.”

De asemenea, Fondul pentru educație DeFi trăncăneală menționând că tarifele CFTC oferă, de asemenea, o perspectivă sumbră pentru persoanele care încearcă să inoveze prin DAO.

Legate de: Comisarul CFTC vizitează birourile Ripple în timp ce decizia se profilează în cazul SEC

„Legislația „la aplicație” înăbușă inovația în SUA, iar acțiunea de astăzi va descuraja și mai mult pe oricine din SUA nu numai să se dezvolte, ci și să *pur și simplu să participe* la DAO”, a scris.

Lista de taxe include oferirea ilegală de levier cu amănuntul și tranzacționarea în marjă; „angajați-vă în activități care pot fi desfășurate numai de către Registered Futures Commission Merchants (FCM)”; și să nu încorporeze un program de identificare a clienților conform Legii privind secretul bancar.

CTFC a remarcat, de asemenea, că Bean și Kistner au indicat că doresc să transfere bZeroX peste Ooki DAO, ca parte a unei mișcări de a evita represiunile sub zona gri a descentralizării.

„Prin transferarea controlului către un DAO, fondatorii bZeroX au promovat membrilor comunității bZeroX că operațiunile vor fi rezistente la conformitate, permițând lui Ooki DAO să încalce cu impunitate reglementările CEA și CFTC”, a declarat CFTC.