CEO-ul White Rock Management, Andy Long, consideră că piețele ursului „prezintă oportunități excelente” de expansiune prin fuziuni și achiziții în sectorul cripto minelor.

Vorbind cu Cointelegraph, CEO-ul companiei de cripto mining a remarcat că companiile care și-au gestionat eficient bilanțurile sunt într-o „fotă bună” pe această piață ursoaică și vor continua să se descurce bine chiar dacă va exista mai multă volatilitate.

„Piața de urs a prezentat provocări pentru mineri care au fost influențați în vârful pieței, cu toate acestea sectorul a mai fost aici, iar mineri bine capitalizați și eficienți se vor descurca bine”, a spus el.

Long a sugerat că actualul trend descendent va oferi oportunități cheie de fuziuni și achiziții pentru astfel de companii, deoarece acestea le-au arătat investitorilor că pot supraviețui în condiții extreme de piață:

„Piețele ursare prezintă de fapt oportunități excelente, așa că ne așteptăm să vedem fuziuni și achiziții și activități de consolidare în sectorul minier care implică actori publici și privați, pentru a realiza economii de scară și a combina operațiuni complementare”.

„Vom vedea, de asemenea, creșterea rețelei din nou, nu la nivelul prognozat până la sfârșitul anului, dar probabil vom fi cu cel puțin 20% mai mari până la sfârșitul anului”, a adăugat el.

Long a remarcat, de asemenea, că sectorul minier din Texas se descurcă bine, în ciuda valului de căldură în curs. El a subliniat coordonarea eficientă a industriei cu Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) pentru a depăși problemele legate de alimentarea cu energie în ultimele luni:

„Există multă activitate în Texas, iar sectorul minier este într-o formă foarte bună. Minerii conectați la rețea lucrează cu ERCOT pentru a oferi răspuns la cerere în timpul vremii dificile și vedem o creștere continuă în întregul stat.”

White Rock este o companie minieră cripto cu sediul în Elveția, care susține că are instalată o capacitate instalată de aproximativ 24 de megawați.

În iunie, a anunțat planuri de extindere a operațiunilor în SUA, începând cu Texas. Ca parte a mișcării, White Rock a încheiat un parteneriat cu Natural Gas Onsite Neutralization (NGON) pentru a opera din unitățile sale care folosesc metode „responsabile cu mediul” pentru a extrage Bitcoin (BTC).

Valuri de căldură

După cum sa raportat anterior pe 11 iulie, companiile miniere, inclusiv Riot Blockchain și Core Scientific, și-au închis părți din operațiunile miniere din Texas în iunie pentru a reduce stresul asupra rețelei electrice după ce temperaturile au crescut peste 100 de grade.

Ambele f au fost proactive în reducerea presiunii asupra aprovizionării cu energie a Texasului, dar un alt factor care a contribuit a fost faptul că prețurile energiei au crescut pe fondul valului de căldură.

Legate de: Se va prăbuși industria minieră Bitcoin? Analiştii explică de ce criza este cu adevărat o oportunitate

Ca urmare a măsurii, companiile au suferit o reducere a productivității miniere. Cu toate acestea, cu prețul BTC în creștere cu 14,7% în ultima lună și cu temperaturile care par să scadă ușor până la pragul de 90 de grade, există senzația că minerii își vor reporni mașinile pe măsură ce merg. că profitabilitatea BTC mineritul crește. fi prea bun pentru a fi ignorat.

„Creșterea prețului Bitcoin a dus la creșterea profitabilității pentru mineri, iar unii mineri care au intrat în deconectare în iunie și iulie și-au reconectat mașinile”, a remarcat Jaran Mellerud, analist de cripto mining la firma de cercetare Arcane Crypto. interviu cu Bloomberg pe 5 august.

Prețul Bitcoin este de 23.088 USD în momentul scrierii acestui articol.