Platforma de creditare criptografică Genesis și-a informat clienții că înghețarea retragerilor este probabil să dureze „săptămâni suplimentare”, pe fondul eforturilor de a evita o posibilă declarație de faliment.

Într-o scrisoare din 7 decembrie către clienți, transmisă de Genesis către Cointelegraph, CEO-ul interimar Derar Islim, care a preluat comanda temporară a companiei în august, a declarat că le va dura câteva săptămâni pentru a formula un plan de recuperare care ar putea vedea retragerile redeschise, declarând:

„În acest moment, anticipăm că ne va dura mai degrabă săptămâni decât zile pentru a găsi o cale de urmat”.

Scrisoarea mai spune că Genesis „lucrează în consultare cu consilieri cu experiență înalt” și „evaluează calea cea mai eficientă de a păstra activele clienților, de a ne consolida lichiditatea și, în cele din urmă, de a ne duce afacerea mai departe”.

„Toate celelalte entități Genesis rămân pe deplin operaționale”, adaugă scrisoarea.

Legate de: Crypto Lender Genesis ar datora 900 de milioane de dolari clienților Gemini: Raport

Genesis Trading, creatorul de piață și filiala de creditare a Digital Currency Group (DCG) a semnalat pentru prima dată expunerea la FTX într-un thread de pe Twitter din 10 noiembrie, dezvăluind că avea 175 de milioane de dolari în fonduri blocate la schimb. Criptare FTX.

DCG a încercat să salveze Genesis cu o injecție de numerar de 140 de milioane de dolari în aceeași zi.

Totuși, acest lucru nu părea a fi suficient pentru a-și rezolva problemele de lichiditate, deoarece Genesis Global Capital a înghețat retragerile pe 16 noiembrie, invocând „turburări fără precedent pe piață” cauzate de colapsul FTX, care a dus la niveluri „anormale” de retrageri care le-au depășit lichiditatea. .

Pe 21 noiembrie, creditorul cripto a negat planurile de a depune „iminent” faliment după ce nu a reușit să acopere un deficit raportat de 1 miliard de dolari din bilanțul său.

La scurt timp după, pe 22 noiembrie, Genesis a confirmat că compania a reținut banca de investiții Moelis & Co pentru servicii de restructurare, ca mijloc de a evita traseul Capitolului 11.

În scrisoare, Genesis a reafirmat că „s-a angajat să fie cât mai transparent posibil” cu cei afectați și că clienții vor fi informați despre „evoluții semnificative, inclusiv actualizări în timp”.