Acceleratorul de startup-uri Blockchain Cronos Labs a anunțat lansarea celei de-a doua cohorte pentru programul Cronos Accelerator. Programul, susținut de o investiție substanțială de 100 de milioane de dolari, își propune să susțină proiecte cripto în stadiu incipient, oferind oportunități de mentorat și finanțare.

Potrivit unui anunț trimis către Cointelegraph, Cronos Labs a selectat opt ​​proiecte pentru a participa la programul său de accelerare. Fiecare dintre proiectele selectate, și anume Omnus, DeMe, Furrend, Solace, Sakaba, Eisen Finance, Earn Network și CorgiAI, a primit o finanțare inițială de început de 30.000 USD pentru a începe un program de 12 săptămâni.

Proiectele alese acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv dezvoltarea jocurilor Web3, rețelele sociale descentralizate, partajarea video axată pe animale de companie, integrarea portofelului cu contracte inteligente, platformele de loialitate pentru jocurile Web3, agregarea de schimb pentru tranzacționare instituțională, lichidele piețelor pentru oportunități de câștig de performanță și un ecosistem pentru economia peer-to-peer a inteligenței artificiale generative.

Una dintre temele cheie ale acestei a doua cohorte este intersecția dintre inteligența artificială (AI) și tehnologia blockchain. Cronos Labs a încheiat un parteneriat cu Amazon Web Services (AWS) pentru a oferi ateliere de lucru și sesiuni de mentorat legate de inteligența artificială proiectelor participante. În plus, proiectele alese vor avea acces la resursele AWS, inclusiv la serviciile de inteligență artificială și de învățare automată. CertiK, Hacken și Covalent sunt printre completările notabile ca parteneri în această cohortă.

La sfârșitul programului de 12 săptămâni, proiectele participante vor primi o platformă pentru a-și prezenta conceptele partenerilor investitori la o Zi Demo programată pentru sfârșitul lunii iulie 2023. Acest eveniment va oferi participanților oportunitatea de a asigura finanțare suplimentară și de a câștiga aprobare.. de la investitori, inclusiv NGC, Fundamental Labs, Spartan Group și Delphi Digital.

Legate de: Solana integrează AI în blockchain, ridică fonduri de grant la 10 milioane USD

Cronos, platforma blockchain a Crypto.com, a dezvăluit programul său de accelerare de 100 de milioane de dolari în iunie pentru a sprijini finanțarea descentralizată în stadiu incipient și proiectele Web3. Programul a fost susținut de companii notabile, inclusiv Mechanism Capital, Spartan Labs, IOSG Ventures, OK Blockchain Capital, AP Capital, Altcoin Buzz și DoraHacks.

În ciuda unei ierni lungi de cripto, a existat o creștere a programelor de accelerare blockchain care se concentrează pe dezvoltarea Web3. Pe 22 mai, The Open Network (TON), un blockchain de nivel 1 dezvoltat de Telegram, a lansat „TON Accelerator Program”, un fond de 25 de milioane de dolari pentru sprijinirea proiectelor din ecosistemul său. Programul va oferi investiții cuprinse între 50.000 USD și 250.000 USD per proiect, împreună cu parteneriate valoroase și mentorat din partea echipei TON.

Revista: Iată cum Ethereum ZK-rollup-urile pot deveni interoperabile