În ceea ce pare o parodie, dar nu este, economistul, avocatul aurului și pasionat criptosceptic Peter Schiff a dezvăluit o colecție de artă colaborativă cu simboluri nefungibile (NFT) pe Bitcoin, care urmează să fie scoasă la licitație în curând.

Reacția comunității cripto a fost mixtă, cu oameni în general luați de surprindere, amuzați, primitori, în special susținătorii Ordinals, sau dornici să sublinieze aparenta ipocrizie.

De ani de zile, Schiff a criticat activ criptomonedele, în special Bitcoin (BTC), cu orice șansă, cu argumente în esență, se învârte în jurul BTC fiind o schemă Ponzi care nu are valoare inerentă.

Cu toate acestea, Schiff a dezvăluit colecția „Golden Triumph” printr-un fir de Twitter pe 27 mai, în colaborare cu unul dintre „artiştii săi preferaţi”, care poartă pseudonimul. Pretul din magazin.

„Această colaborare prezintă pictura originală „Golden Triumph”, precum și o serie de gravuri și ordinale înscrise pe blockchain-ul Bitcoin”, a scris el.

atu de aur constă a unui tablou fizic pe pânză în ulei de in, care înfățișează o mână umană ținând un lingot de aur, 50 de imprimeuri de arhivă pe hârtie care ilustrează aceeași imagine și 50 de versiuni digitale înscrise ca NFT ordinale Bitcoin.

Colecția va fi vândută printr-o licitație în două părți, care începe pe 2 iunie și se încheie pe 9 iunie. Pentru ordinale, cel mai mare ofertant va primi numărul 1 în colecție, iar următorii 49 de cei mai mari ofertanți vor primi numărul 2 până la numărul 50 în ordine descrescătoare. Ordin.

Cu toate acestea, se pare că Schiff nu a activat complet BTC și, în schimb, a realizat un caz de utilizare pentru tehnologia blockchain; Proprietatea verificabilă a activelor precum artă prin NFT.

Comentând postarea lui Schiff pe Twitter, utilizatorul @LoneStartBitcoin a întrebat: „Deci…este valoros să-ți pui inscripțiile „de aur” în Bitcoin, dar bitcoin [BTC] în sine nu este valoroasă?

— Corect, răspunse Schiff.

Legate de: Peter Schiff dă vina pe „prea multă reglementare guvernamentală” pentru agravarea crizei financiare

Pe lângă disprețul său față de criptomonede, Schiff a criticat și NFT-urile de mai multe ori în trecut..

De exemplu, într-o postare pe blog din martie 2021, Schiff descris NFT-urile ca „active false” care nu oferă altceva decât dreptul de proprietate asupra unei imagini digitale care poate fi „replicată la infinit” online.

„Dar chiar și în calitate de proprietar al imaginii, nu vei putea controla accesul la ea. Fișierul a fost copiat de mii de ori, așa că oricine are acces la internet îl poate vedea cât de mult poți”, a scris el.

Întoarcerea bruscă a sentimentului urmează o tendință similară cu fostul președinte al SUA Donald Trump, care a criticat, de asemenea, în mod agresiv criptomoneda de mai multe ori înainte de a se implica în NFT.

În decembrie, Trump a batjocorit un „anunț important” despre care susținătorii MAGA îl credeau că are legătură politică, înainte de a dezvălui colecția de cărți comerciale digitale Trump licențiate.

Revistă: Creator NFT: Top 10 Crypto Artist Trevor Jones despre a fi din nou bogat, bun și bogat