Asociația Blockchain și Fondul pentru educație DeFi au devenit cei mai recenti susținători ai industriei care și-au exprimat sprijinul pentru procesul Coin Center împotriva Trezoreriei SUA pentru sancțiunile sale „ilegale” împotriva Tornado Cash.

Pe 2 iunie, cele două grupuri de susținere a industriei criptomonedei au depus un amicus scurt în sprijinul Coin Center, argumentând că sancțiunile SUA împotriva mixerului criptografic ar trebui retrase.

Ei au numit sancțiunile impuse de Oficiul Trezoreriei pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) „atât fără precedent, cât și ilegale”, adăugând:

„Sancțiunile OFAC sunt ilegale. OFAC nu are autoritatea legală de a sancționa software precum Tornado Cash și, în orice caz, decizia sa este lipsită de orice predicat faptic care ar face sancțiunile legale.”

Asociațiile au susținut că Tornado Cash este un software și, deși OFAC are autoritatea legală de a sancționa persoane sau proprietăți, nu poate sancționa un protocol descentralizat.

„Software-ul de bază al Tornado Cash nu este și nu poate fi deținut de nimeni”, au susținut aceștia, susținând că OFAC a „evocat” o „persoană”, astfel încât ar avea o bază pentru sancționarea mixerului criptografic.

Raportul a recunoscut că a existat o utilizare rău intenționată a protocolului pentru spălarea banilor, în primul rând de către hackeri afiliați Coreei de Nord, dar a menționat și alte utilizări, mai puțin nefaste, și anume îmbunătățirea confidențialității pe blockchain-ul Ethereum vizibil public. .

Grupurile au susținut că sancțiunile ar trebui declarate ilegale și că instanțele ar trebui să interzică legal aplicarea acestora.

Legate de: Controlul guvernului asupra Tornado Cash va fi restabilit atunci când alegătorii aprobă propunerea

În aprilie, cele două grupuri au depus în mod similar un brevet amicus în sprijinul unui proces aproape identic intentat de șase persoane împotriva Departamentului de Trezorerie pentru sancțiunile sale Tornado Cash.

Procesul, intentat în septembrie, este susținut de schimbul criptografic Coinbase, care dorește în mod similar să elimine interdicția asupra mixerului.

Cu toate acestea, Trezoreria a susținut că astfel de cripto-mixere reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, iar Tornado Cash nu a reușit în mod repetat să creeze controale pentru a opri spălarea banilor.

Revistă: 3,4 miliarde de dolari Bitcoin într-o cutie de floricele de porumb: Povestea hackerului Silk Road