Iarna cripto în curs a provocat o scădere generală a interesului pentru schimburile centralizate de criptomonede (CEX), dar unele platforme de tranzacționare cu criptomonede au înregistrat o creștere a traficului pe site-ul web.

Unele dintre cele mai importante schimburi de criptomonede din lume, inclusiv FTX de la Sam Bankman-Fried, au înregistrat o creștere semnificativă a traficului web, în ​​ciuda pieței urs din 2022, potrivit platformei de analiză a site-urilor SimilarWeb.

Potrivit datelor partajate cu Cointelegraph, traficul web pe schimbul de criptomonede FTX a crescut cu până la 123% de la an la an (anual) până în iunie 2022.

Platformele comerciale precum WhiteBIT și Bybit au înregistrat o creștere și mai mare a interesului, traficul crescând cu 244% și, respectiv, 160% în ultimul an. Bursa de criptomonede KuCoin a înregistrat, de asemenea, o creștere a interesului în ultimul an, traficul pe site-ul său web crescând cu 50% de la an la an.

Creșterea traficului FTX și Bybit a venit pe fundalul majorității CEX-urilor care au înregistrat o scădere masivă a interesului pentru site-urile lor web.

Coinbase, principalul schimb de criptomonede din SUA, a înregistrat o scădere a traficului web cu 46% de la an la an, înregistrând una dintre cele mai mari pierderi dintre bursele de criptomonede din SUA. Bursele rivale precum Kraken și Bittrex au înregistrat și pierderi de trafic, cu vizite care a scăzut cu 38%, respectiv 54%.

Traficul pe bursa globală a Binance a scăzut cu aproximativ 40%, potrivit datelor de la SimilarWeb. Blockchain.com, principalul browser blockchain și portofel de criptomonede, și-a văzut, de asemenea, traficul scăzut cu 30%.

Aplicația de tranzacționare a acțiunilor, prietenoasă cu cripto, Robinhood, a scăzut, de asemenea, în ceea ce privește traficul, vizitele pe site-uri web scăzând cu 65% de la an la an.

În ciuda unei scăderi semnificative a vizitelor pe site-uri pe multe CEX-uri, traficul pe majoritatea schimburilor cripto a crescut în ultimii trei ani. Ca atare, traficul web pe Coinbase, Kraken și Binance a crescut cu 36%, 105% și, respectiv, 263% în perioada respectivă. Bursele de trafic în creștere precum Bybit și FTX și-au văzut vizitele crescând cu 1.600% și, respectiv, 9.400% în această perioadă.

În schimb, unele platforme precum Bittrex.com și Blockchain.com au înregistrat o scădere a traficului chiar și pe o perioadă mai lungă de timp, vizitele scăzând cu 67% și, respectiv, 54% în ultimii trei ani.

Discrepanța dintre mișcările de trafic pe diferite schimburi de criptomonede ar putea fi un motiv pentru care diferite companii se poziționează în momente dificile de pe piață.

Legate de: Coinbase se asociază cu BlackRock pentru a crea noi puncte de contact pentru investițiile instituționale în criptomonede

Potrivit lui David Carr, Senior Knowledge Manager la Similarweb, unele schimburi precum FTX au dat dovadă de mai mult curaj decât alte companii în a forța achiziții și a ajuta platformele falimentare.

„Mai recent, FTX a apărut în știri în calitate de achizitor sau potențial dobânditor al altor companii, cum ar fi unele dintre companiile DeFi și de creditare cripto care aveau dificultăți, dar despre care FTX și CEO-ul său credeau că au valoare”, a spus Carr între timp, Coinbase. ar fi putut suferi de „titluri nefericite” din cauza dezvăluirii a ceea ce s-ar întâmpla cu fondurile clienților dacă compania ar fi falimentat, a spus el, adăugând:

„Nu este că Coinbase este neapărat în pragul falimentului, dar a avea numele companiei și falimentul în aceeași propoziție nu a fost un lucru bun”.

Coinbase este una dintre cele mai mari burse de criptomonede din Statele Unite și este o companie cotată public din aprilie 2021. Recent, bursa a fost implicată într-o serie de conflicte de reglementare, autoritățile americane arestând un fost manager de criptomonede. tranzacții privilegiate în iulie. . Deja sub investigație de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse, Coinbase a primit două noi cereri legale săptămâna trecută.