Creditorul de criptomonede Hodlnaut din Singapore se confruntă cu o anchetă a poliției pentru presupuse infracțiuni de înșelăciune și fraudă.

Conform rapoarte publicat în presa locală, departamentul de afaceri comerciale al poliției a lansat o anchetă asupra fondatorilor bursei pe baza multiplelor plângeri împotriva platformei în perioada august-noiembrie 2022.

Poliția din Singapore a remarcat că cele mai multe dintre plângeri se referă la reprezentări false și informații greșite despre expunerea companiei la un anumit token digital. De asemenea, poliția a sfătuit investitorii afectați de criza Hodlnaut să depună o plângere online și să furnizeze documente verificabile ale istoricului tranzacțiilor lor pe platformă.

Nici poliția din Singapore și nici Hodlnaut nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Cointelegraph.

Primele semne de probleme pentru creditorul cripto au venit pe 8 august, când a suspendat retragerile de pe platformă, invocând o criză de lichiditate. Suspendarea retragerilor a venit la doar câteva luni după infama contagiune a criptomonedei din T2, declanșată de implozia ecosistemului Terra.

La acea vreme, platforma a susținut că nu au avut nicio expunere la monedele stabile algoritmice Terra, acum dispărute, numite TerraUSD Classic (USTC). Cu toate acestea, datele din lanț au contrazis afirmațiile creditorilor cripto și au sugerat că aceștia dețin cel puțin 150 de milioane de dolari în USTC.

Datele din lanț au fost ulterior confirmate de o instanță raport in octombrie. Raportul a menționat că creditorul cripto a pierdut aproape 190 de milioane de dolari din prăbușirea Terra și apoi a șters mii de documente legate de investițiile sale pentru a-și ascunde expunerea.

Înrudit: Creditorul criptografic Hodlnaut solicită managementului instanței să evite lichidarea forțată

Hodlnaut a reușit să-și păstreze secretă expunerea la USTC timp de aproape trei luni după prăbușirea ecosistemului Terra, dar în cele din urmă a căzut pradă unei crize de lichidități care l-a forțat să solicite o ordonanță judecătorească prin care o instanță a numit un nou director executiv interimar pentru companie. . Trei luni mai târziu, directorii săi se confruntă acum cu o anchetă a poliției pentru ținerea utilizatorilor în întuneric.

În august, creditorul cripto a spus că lucrează la un plan de restructurare cu speranța de a relua operațiunile în curând.