Compania de minerit criptografic Core Scientific a raportat că operațiunile sale au produs 1.221 Bitcoin (BTC) în iulie, chiar dacă compania a închis de mai multe ori ca răspuns la cererea rețelei electrice din Texas.

Într-un anunț de vineri, Core Scientific spus Producția sa lunară de Bitcoin a crescut de la 1.106 în iunie la 1.221 în iulie, cu aproximativ 10,4%. Compania a raportat că a redus operațiunile „din cauza temperaturilor extreme din mai multe centre de date”, dar și a crescut numărul serverelor sale de auto-mining și hashrate-ul cu 6%, la 109.000 și, respectiv, 10,9 exhash-uri pe secundă (EH/s).

Potrivit Core Scientific, compania „și-a închis complet operațiunile centrului de date din Texas în mai multe ocazii” în iulie pentru a sprijini Electric Reliability Council of Texas, sau ERCOT, care controlează rețeaua electrică a statului. Compania a raportat că și-a redus cererea de energie cu 8.157 megawați-oră (MWh).

Locuitorii din multe părți ale Texasului au experimentat câteva zile consecutive de temperaturi peste 100 de grade Fahrenheit în iulie, iar ERCOT a estimat că cererea de energie electrică ar fi depășit oferta disponibilă. Riot Blockchain, care găzduiește și operațiuni miniere în Texas, a raportat o scădere cu 24% a producției de BTC din iunie până în iulie, de la 421 la 318. Potrivit CEO-ului Jason Les, compania a redus operațiunile cu 11.717 MWh.

Legate de: Se va prăbuși industria minieră Bitcoin? Analiştii explică de ce criza este cu adevărat o oportunitate

CEO-ul Core Scientific, Mike Levitt, a declarat în iulie că compania plănuiește să-și extindă capacitatea de găzduire a centrului de date cu 75 MW, cu scopul de a avea o rată de hash de 30 EH/s până la sfârșitul anului 2022. Începând cu 31 iulie, Compania a raportat că deține 1.205 BTC în valoare de aproximativ 28 de milioane de dolari la momentul presării, vânzând peste 7.000 de BTC pentru 167 de milioane de dolari în iunie și 1.975 de BTC pentru 44 de milioane de dolari în iulie.

Compania minieră intenționează să-și publice raportul de câștiguri pentru al doilea trimestru din 2022 pe 11 august.